Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Zabranjene supstance

Zbog dopinga četiri godine suspenzije dizačici utega Tei Šojat

Tea Šojat
Tea Šojat
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2018. u 16:53 2018-07-10T16:53:05+02:00

Zbog nađenih zabranjenih supstanci testosterona i metabolita testosterona Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping na četiri godine je suspendirao članicu Dizačkog kluba Slavonija Teu Šojat

ZAGREB Zbog nađenih zabranjenih supstanci testosterona i metabolita testosterona Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping na četiri godine je suspendirao članicu Dizačkog kluba Slavonija Teu Šojat.

»Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping utvrdilo je da je Tea Šojat, članica Dizačkog kluba Slavonija, prekršila odredbu 2.1 Pravilnika te joj izrekla sankciju u trajanju od četiri godine.

Vijeće jednoglasno zaključuje i smatra nedvojbeno utvrđenim da je dana 22. veljače 2018., na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Osijeku, u urinu sportašice Tee Šojat, analizom akreditiranih WADA-inih laboratorija iz Seibersdorfa (AUT) i Rima (IT), utvrđeno prisustvo zabranjene tvari testosterona i metabolita testosterona, kategorija S1b. endogeni anabolički androgeni steroidi primjenjeni egzogeno iz Popisa zabranjenih sredstava 2018.«, stoji u priopćenju Vijeća HZTA u kojem se ističe da sportašica nije zatražila analizu B uzorka niti je dostavila eventualno postojeće Terapijsko izuzeće.

Izrečena mjera suspenzije Tei Šojat ističe 22. travnja 2022. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.