ATP Barcelona

Dodig protiv Nadala, Čilić protiv Roberda

Hina



BARCELONA Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Barceloni nakon što je u susretu 2. kola nadigrao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6-1, 6-4 za samo sat vremena igre.


Dodig je protiv 13. nositelja odigrao sjajno, pogotovo na svom početnom udarcu. U devet servis-gemova izgubio je ukupno devet poena, te Lopezu nije dopustio niti jednu »break-loptu«. S druge strane, Dodig je u prvom setu oduzeo servis Lopezu dva puta, te još jednom početkom drugog seta što mu je bilo dovoljno za sigurnu pobjedu.



 Hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Brazilcem Marcelom Melom pobijedio je u prvom kolu ATP turnira u Barceloni španjolsko-bjeloruski par Feliciana Lopeza i Maksa Mirnjog sa 6-4, 4-6, 16-14 nakon sat i 25 minuta igre.


 Tako je Dodig danas dva puta dobio Feliciana Lopeza, prvo ga je pobijedio u 2. kolu pojedinačne konkurencije sa 6-1, 6-4, a par sati kasnije i u igri parova. U sljedećem kolu Dodig i Melo idu na poljsko-švedsku kombinaciju Lukaša Kubota i Roberta Lindstedta.


Bio je ovo treći međusobni susret Dodiga i Lopeza i druga pobjeda našeg igrača. Zanimljivo, i prvu je ostvario u Barceloni i to prije tri godine. Jedinu pobjedu Lopez je ostvario u Eastbourneu prije dvije godine.


U 3. kolu Dodig će igrati protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala, koji vodi 2-1 u međusobnim dvobojima. Dodig je slavio 2011. u Montrealu, a Nadal je bio bolji 2011. u Barceloni i prošle godine na US Openu.


Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u srijedu u 3. kolo ATP turnira u Barceloni nakon što je u 2. kolu pobijedio ruskog kvalifikanta Andreja Kuznjecova sa 6-1, 7-6 (2) za sat i 17 minuta igre.Čilić je projurio kroz prvi set, već nakon 15 minuta vodio je 5-0 i ubrzo je zaključio set u svoju korist. U drugom, kod vodstva 4-3 Čilića je napravio »break« i tada se činilo da priča gotova. No, Kuznjecov je uspio vratiti izgubljeni servis, čak je imao i dva set-lopte, ali set je otišao u tie-break, a tu je Čilić bio sigurniji i zaključio je meč u svoju korist.U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv Španjolca Tommyja Robreda.


2. kolo –


Rafael Nadal (Špa/1) – Albert Ramos (Špa) 7-6 (2), 6-4


 Ivan Dodig (Hrv) – Feliciano Lopez (Špa) 6-1, 6-4


 Nicolas Almagro (Špa) – Martin Kližan (Slk) 7-5, 7-6 (4)


Santiago Giraldo (KOL) – Fabio Fognini (ITA/3) 6-0, 4-0, predaja


Jurgen Melzer (AUT) – Jerzy Janowicz (POLJ/7) 6-4, 7-6 (1)


Albert Montanés (Špa) – Oleksandr Dolgopolov (UKR/8) 7-6 (5), 6-3


 Teimuraz Gabašvili (RUS) – David Ferrer (Špa/2) 6-4, 6-2