Za sve je kriv ukočeni vrat

Vraća se Vargić: ‘Ljudi su svašta pričali, ali, srećom, nije ništa ozbiljno’

Ivan Volarić

Napravili smo sve preglede, a na kraju se ispostavilo da je vrat bio okidač glavobolje. Nije se u početku znalo što je, jer simptomi su bili samo pritisak u glavi. Na pregledima nisu našli ništa... – poručuje Vargić



RIJEKA » Ivan Vargić počeo je s treninzima! Prvi vratar nogometaša »Rijeke« ne radi još punim intezitetom, no dobra vijest je da polako ulazi u trenažni proces nakon što je u proteklih desetak dana više vremena provodio po bolnicama i pregledima nego na travnjaku. Sve je krenulo po zlu nekoliko dana uoči susjedskog derbija u Puli kojega je Vargić preskočio uslijed glavobolja nepoznata uzroka. Podvrgnuo se potom nizu specijalističkih pregleda koji su konačno donijeli rezultate. Za sve je kriv ukočeni vratni mišić!


  – Za razliku od prošloga tjedna, situacija je puno bolja, nema više pritiska u glavi. Za dan-dva trebao bih početi normalno trenirati s ekipom – govori 27-godišnji Đakovčanin. – Napravili smo sve preglede, a na kraju se ispostavilo da je vrat bio okidač glavobolje. Nije se u početku znalo što je, jer simptomi su bili samo pritisak u glavi. Moram se zahvaliti našoj liječničkoj službi i fizioterapeutima koji su mi omogućili sve moguće preglede. Na tim pregledima se nije našlo ništa… Hvala Bogu da je tako.


Naklapanja


»Dobro upućeni« su posljednjih dana nudili svakakva objašnjenja Vargićeve glavobolje, najčešće su se spominjali oni najcrnji scenariji pa čak i oni koji su tvrdili da je upitan nastavak njegove karijere. Sva sreća da se sve to pokazalo kao hrpa gluposti i obično naklapanje nedobronamjernika željnih senzacije.




  – Svatko od nas je u životu imao neku glavobolju pa svatko ima neki svoj uzrok. Svašta se pričalo, ali na moju sreću nije u pitanju ništa ozbiljno.


  A na sreću navijača i svih u klubu momčad je i bez Vargića sasvim solidno odradila svoje posljednje obveze. Pratio sam ekipu u Puli s klupe, a u Splitu preko TV-a. Te utakmice su potvrdile da je »Rijeka« momčad i da »Rijeka« ne ovisi o pojedincu već o momčadi. Dakle, da u svakom trenutku može bilo tko od nas 25 uskočiti i zamjeniti nekoga drugoga, a to se neće primjetiti. Eto to se najbolje vidjelo u mojem slučaju. Prskalo nije imao puno prilika, ali svaku koju je dobio odradio je stvarno perfektno.


Igra i rezultati


Vratari »Rijeke« prošle jeseni nisu imali puno posla, momčad nije dozvoljavala puno prilika. Dojam je da ovoga proljeća momčad »Rijeke« igra još bolju obranu, pa analogno tome vratari imaju još manje posla.


  – Prošle jeseni nismo protivnicima dopuštali puno prilika, možda dvije, tri po utakmici. Tako se nastavilo sada. Možda je netko bio skeptičan jer smo promjenili puno igrača, ali način rada je ostao isti, novi dečki su se brzo prilagodili i vidimo rezultat svega toga na terenu.


  Pomalo paradoksalno zvuči činjenica da »Rijeka« nakon dugo vremena puno bolje igra nego što to rezultati pokazuju. »Bijeli« su u Puli i Splitu igrom zaslužili puno više od dva osvojena boda.


  – Razloge možemo naći u terenima i vremenskim uvjetima. Činjenica je da smo u svim proljetnim proljetnim utakmicama bili dominantija ekipa, a nažalost dobili smo samo »Hajduk«. Sigurno je da smo zaslužili bodove protiv »Istre 1961« i »Splita«, jer smo pokazali da smo bolja ekipa, stvorili smo puno više izrazitijih prilika.


  Lijepo bi bilo vidjeti prvenstvenu ljestvicu da su »bijeli« uspjeli dobiti Puljane i Splićane. Približili bismo se »Dinamu« na pet bodova zaostatka i aktualizirali priču o borbi za naslov prvaka.


  – Najljepše bi bilo da imamo bod više od »Dinama« ha, ha… Pustimo sada to, mi se time ne opterećujemo. Moramo se bazirati na rad i na to kako napredovati u svojoj igri. Kada ću ponovo stati na gol? To ovisi o treneru, ali ja se nadam da ću normalno početi trenirati kroz dan, dva pa ćemo sve ostalo vidjeti. Neka prvo potpuno ozdravim pa ćemo se onda pozabaviti prognozama – poručio je Vargić.