EURO 2020

Vatreni čekaju ždrijeb: Čekaju ih velikani poput Italije, Engleske, Španjolske ili Engleske

Hina

Reuters

Reuters



Nakon što je završen prvi i najveći dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine poznato je 20 sudionika smotre najboljih selekcija ‘Starog kontinenta’, među kojima je i Hrvatska.


»Vatreni« su kvalifikacije okončali na prvom mjestu skupine E i sada mirno mogu čekati ždrijeb koji će se održati 30. studenog u Bukureštu.


Posljednja četiri sudionika europske smotre doznat ćemo u ožujku kada su na rasporedu play-off susreti u kojima će sudjelovati 16 ekipa.




Svjetski doprvaci će biti smješteni u drugu jakosnu skupinu, zajedno sa svjetskim prvacima Francuzima pa nije moguć ogled »Vatrenih« i »Tricolora« u skupini.


Pozicije nositelja u ždrijebu će imati Belgija, Italija, Engleska, Njemačka, Španjolska i Ukrajina i to na osnovu učinka u ovim kvalifikacijama.


Naime, UEFA je nositelje odredila isključivo prema bodovnom učinku u ovim kvalifikacijama tako da šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija idu u prvu jakosnu skupinu.


Kako se EURO igra u 12 zemalja, reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su i domaćini, automatski su svrstani u svoje skupine. Tako je već poznato da će u skupini B igrati Belgija, Rusija i Danska, dok će u skupini C igrati Ukrajina i Nizozemska.


To znači da Hrvatska ne može igrati u tim skupinama, već će igrati u skupini s nekim od velikana kao što su Italija, Engleska, Španjolska ili Njemačka.


SKUPINE EP-a


SKUPINA A (Rim, Baku):


1. Italija


SKUPINA B (Kopenhagen, St Peterburg)


1. Belgija, 2. Rusija, 3. Danska


SKUPINA C (Amsterdam, Bukurešt)


1. Ukrajina, 2. Nizozemska


SKUPINA D (London, Glasgow)


1. Engleska


SKUPINA E (Bilbao, Dublin)


1. Španjolska, 4. pobjednik dodatnih kvalifikacija B


SKUPINA F (Munchen, Budimpešta)


1. Njemačka


JAKOSNE SKUPINE


I: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska


II: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska, Rusija


III: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka


IV: Wales, Finska, pobjednik dodatnih kvalifikacija A, pobjednik dodatnih kvalifikacija B, pobjednik dodatnih kvalifikacija C, pobjednik dodatnih kvalifikacija D