Sudački gaf

Sudac Messiju poništio čisti gol, iako je lopta bila bar pola metra u mreži

Hina

Reuters

Reuters



U derbiju 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencia i Barcleona su na Mestalli odigrali 1-1 (0-0), a hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 68. minute.


Domaće je u vodstvo doveo Rodrigo (60), a konačni rezultat postavio je Jordi Alba (62).


Ipak, susret će ostati upamćem po nevjerojatnoj pogrešci sudaca koji u 30. minuti nisu priznali potpuno regularan pogodak Barcelone. Messi je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je išla ravno u vratara Valencije Neta kojemu je prošla kroz ruke, a zatim i kroz noge te udarila u tlo kojih pola metra iza gol-linije prije no što se odbila u polje. Igrači Barcelone krenuli su slaviti pogodak, ali suci nisu zaustavili igru pa je Valencia u protunapadu umalo postigla pogodak. Na televizijskoj snimci jasno se vidi kako je lopta prešla gol-liniju, ali ni glavni sudac niti njegov asistent to nisu označili.




Još je nevjerojatnije kako u ligi koja se smatra jednom od najjačih u Europi još uvijek nije uveden video-nadzor barem kada je u pitanju gol-linija.


Ovim remijem razlika između vodeće Barcelone i druge Valencije ostala je četiri boda, Barcelona ima 35, a Valencia 31 bod. Slijedi madridski dvojac, Atletico i Real sa po 27.