Pobjednički zanos, gol prednosti

Što je donijela pobjeda nad Sheriffom?

Ivan Volarić



1. POBJEDNIČKI ZANOS


  »Bijeli« su ostvarili i 16. službenu pobjedu u nizu što je impresivno dostignuće vrijedno svakoga respekta. Pobjednički mentalitet koji je zapisan u gen ove momčadi ponekad presuđuje utakmice bez puno prilika kakvu su Riječani odigrali protiv moldavskog prvaka prošloga četvrtka.


2. LEOVAC




  Marin Leovac ponovo je zatresao suparničku mrežu što nije njegova primarna zadaća, ali pokazuje da je u stanju pružiti nešto više od poslovično dobrih igara uz lijevu aut liniju. Hrvat rođen u Jajcu ima austrijsku putovnicu, pretpostavka je da ne bi imao ništa protiv da izvadi i onu hrvatsku ukoliko se Niko Kovač zainteresira za njegove usluge.


3. GOL PREDNOSTI


  Riječani će na uzvratni ogled u Tiraspol otputovati s golom prednosti. Na prvi pogled nije riječ o nekom osobitom kapitalu, s druge strane ne treba smetnuti s uma da »bijeli« prolaze u slučaju svake pobjede, remija ili minimalnog poraza uz dati pogodak. Uostalom, »Rijeci« je u posljednjih godinu dana triput bila dostatna minimalna prednost s Kantride.


4. KRSTANOVIĆ


  Ivan Krstanović nije bio ni na klupi za pričuve. Ozljeda ga je udaljila od terena i lišila Matjaža Keka ključne pomoći u razbijanju zatvorenih formacija kakva je bila ona moldavska. Jahović se silno trudio, ali nije uspio nadomjestiti igrača koji se prometnuo u ključnu polugu »Rijekine« igre.


5. SHERIFF


  Zoran Zekić uspješno je kroz svoje medijske istupe nametnuo tezu da je »Rijeka« apsolutni favorit u dva ogleda sa »Sheriffom« što je potpuno pogrešan zaključak. »Rijeka« je bolja momčad, ali Zekić u svojim redovima ima nekoliko kvalitetnijih i skupljih igrača koji u svojim nogama imaju puno europskih utakmica zbog čega će uzvrat predstavljati za Riječane ono što je lani bio Stuttgart ili barem Žilina. Ništa još nije gotovo.