Novi sportski direktor

Srećko Juričić potpisao; Rubčić, Koljanin i Brajković: Sjajan izbor

Ivan Volarić

Juričić je izvrstan izbor i ljudski i stručno. Čeka ga težak posao, jer riječke ambicije su uvijek visoke. Vjerujem da će napraviti dobar posao, jer njegovo iskustvo, njegova igračka prošlost to garantiraju, smatra Marinko Koljanin



RIJEKA Srećko Juričić potpisao je u srijedu ujutro trogodišnji ugovor kojim se i formalno vraća na Kantridu i to na poziciju sportskog direktora.


Funkciju će Juričić službeno preuzeti dan nakon skupštine kluba koja je zakazana za 20. ožujka.


Bivši pozdravljaju potez


Zadovoljstvo povratkom Jurčića na Kanrtidu ne kriju ni Marinko Koljanin, Robert Rubčić i Elvisu Brajkoviću. Sva trojica su svojevremeno obnašala funkciju sportskog direktora »Rijeke« koje će na zadovoljstvo većine ljudi u i oko kluba ubuduće odrađivati klupska legenda i povratnik na Kantridu Srećko Juričić. 




– Mislim da je pun pogodak što se Srećko vratio nakon toliko godina – govori Marinko Koljanin, direktor »Rijeke« s ovlastima sportskog direktora nakon prerane smrti Mladena Romića u trofejnoj eri predsjednika Roberta Ježića.


– Juričić je izvrstan izbor i ljudski i stručno. Čeka ga težak posao, jer riječke ambicije su uvijek visoke. Vjerujem da će napraviti dobar posao, jer njegovo iskustvo, njegova igračka prošlost to garantiraju.


I Koljanin se svojevremeno kod Ježića zalagao za Juričićev angažman.


– Smatrao sam da je klubu potreban jak čovjek. To je bio moj izbor.


Robert Rubčić, od prekjučer ponosni otac dviju curica (Chiara je dobila sestru Stellu), sa Srećkom je surađivao kao igrač, a svojedobno je prije silaska na klupu obnašao funkciju sportskoga direktora.


– Srećko je u ovom trenutku najbolje rješenje za klub na toj funkciji. Međutim, još ranije se trebao uključiti u rad kluba – govori Rubčić, koji je s pozicije sportskoga direktora pokušao privoliti Juričića da preuzme »kormilo« prve momčadi. – Očito je sada sazrijelo vrijeme za njegov povratak.


Prije mu je nuđeno mjesto izvršnog dopresjednika, međutim on je u duši trener i sigurno da mu je ova funkcija prirodnija. Jako je bitno kako će ta funkcija zaživjeti s novom Upravom.


Do sada je to uvijek bilo napola, a sada je, vjerujem, došlo vrijeme da ta funkcija sportskog direktora zaživi u punom smislu tih riječi. Dolaskom gospodina Miškovića došlo je vrijeme kada će klub nakon godina i godina stagnacije početi napredovati. Vjerujem u ovaj projekt. Treba reći da se unatoč novcu prave stvari neće moći napraviti preko noći. Moj savjet Miškoviću i svima u klubu je da se okrenu dugoročnim planovima.


Elvis Brajković, sportski direktor »Rijeke« u eri predsjednika Ivana Turčića, također je surađivao sa svojim nasljednikom za igračke karijere.


– Pravi čovjek na pravom mjestu! – govori Brajković. – Podržavam Srećkov izbor. Biti izbornikom četiri reprezentacije i voditi tolike klubove u inozemstvu sigurno da je dobra preporuka za posao koji bi trebao obavljati na Kantridi. Očekuje ga težak posao bez obzira na to što je sada kud i kamo lakše raditi u »Rijeci« nego prije nekog određenog vremena. Ne smije zaboraviti na omladinski pogon, tu je neophodno mnoge stvari staviti na zdrave temelje.