Serie A

Šime Vrsaljko asistirao u pobjedi Intera, Perišić i Brozović nisu igrali

Hina

Šime Vrsaljko (Inter) i Manuel Pasqual (Empoli)/Foto REUTERS

Šime Vrsaljko (Inter) i Manuel Pasqual (Empoli)/Foto REUTERS



RIM U 19. kolu Serie A Inter je slavio u gostima kod Empolija s 1:0, a asistenciju za pogodak je ubilježio hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko.  Vrsaljko je jedini od Hrvata u Interu započeo utakmicu, a u 72. minuti je na njegov ubačaj Keita Balde zabio pobjednički gol. Ivan Perišić je ostao na klupi, a Marcelo Brozović nije bio u zapisniku.


Do pobjede je došla i Roma, koja je tek u drugom dijelu s dva gola slavila kod Parme. Golove su zabili Cristante i Under. Lazio i Torino su odigrali 1:1, a Milan Badelj je ostao na klupi rimskog sastava.


Daleko najviše golova bilo je u Sassuolu gdje je domaćin izgubio od Atalante s čak 2:6. Tri gola postigao je Slovenac Josip Iličić, a za Atalantu je cijelu utakmicu odigaro Mario Pašalić.




Udinese je u Udinama slavio protiv Cagliarija s 2:0. Andrija Balić je ušao u igru u 79. minuti kod domaćina, Filip Bradarić odigrao je cijelu utakmicu za goste, Darijo Srna je izašao u 76. minuti, a Marko Pajač ušao u 62. minuti. Genoa i Fiorentina su odigrali 0:0, a Marko Pjaca je za goste ušao u igru u 83. minuti.


Talijanski nogometni prvak Juventus u prvom je susretu 19. kola Serie A na svom stadionu svladao Sampdoriju sa 2:1 (1:1) i tako povećao svoju prednost na vrhu ljestvice sa 12 bodova pred drugim Napolijem.Juventus je poveo preko Cristiana Ronalda u 2. minuti, na 1:1 poravnao je Quagliarella u 33. iz jedanaesterca, da bi pobjedu domaćima osigurao Ronaldo svojim drugim golom na utakmici u 65. minuti također iz jedanesterca. U sudačkoj nadoknadi je Saponara pogodio mrežu Juventusa za 2:2, ali je nakon dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako se ranije tijekom akcije nalazio u zaleđu, pa pogodak za 2:2 nije priznat. Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 69. minute. 


Vodeći Juventus sada ima 53 boda, drugi je Napoli sa 41, a treći Inter sa 39 bodova.