Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
26. siječnja 2020.
Poznati

RIJEČKI SPORTAŠI O VELIČANSTVENOJ UTAKMICI Barać: Koje ludilo!; Naglić: Ovi dečki igraju kao zmajevi

Reuters
Reuters
Objavljeno: 22. lipanj 2018. u 21:06 2018-06-22T21:06:55+02:00

SAMIR BARAĆ: KOJE LUDILO!

Samir Barać, legendarni kapetan hrvatske vaterpolske vrste, koji je tijekom karijere odigrao toliko velikih i važnih utakmica da ih je teško i nabrojati, sigurno je i u svom domu jako dobro mogao osjetiti kako su se hrvatski nogometaši osjećali u trenutku kada je sudac odsvirao kraj utakmice protiv Argentine. A prvi Samirovi dojmovi govore više od bilo kojih riječi:
– Koje ludilo... Kad čekaš utakmicu, nervozan, više se bojiš naših nego što se bojiš Argentine i onda se sve polako okrene. Nevjerojatno koliko su nam ovom pobjedom naši nogometaši pružili zadovoljstva, užitka, sreće. Ovo je samo još jedan dokaz da samo sport to može. Samim početkom utakmice se vidjela ta agresivnost, odnosno koliko imamo samopouzdanja. I nevjerojatno mi je koliko je momčad djelovala homogeno. Ta taktička nadmoć i to vladanje sredinom terena je bilo doslovno onakvo kako je to Luka Modrić rekao: perfektno. Čestitke svim igračima i stručnom stožeru, ova je pobjeda fenomenalna stvar za cijelu zemlju i sigurno će odjeknuti u svijetu. Zaista neopisivo zadovoljstvo, a mogu zamisliti kakva sreća vlada kod njih. A prvenstvo je tek počelo. Prvenstvo je dugo, sada će svaka minuta biti važna i na utakmici i nakon utakmice, bit će važno i gledanje i negledanje suparnika, bit će tu i kalkulacija tko će ti doći i sve bi to trebalo ostaviti po strani, ostati hladne glave i nastaviti igrati ovako kako su igrali i do sada. A budu li nastavili bit će to pravo čudo – zaključio je Samir Barać.

ARAMIS NAGLIĆ: OVI DEČKI IGRAJU KAO ZMAJEVI

»Ovi dečki igraju kao zmajevi« bila je prva i najiskrenija reakcija Aramisa Naglića, donedavnog trenera košarkaša Zadra i proslavljenog riječkog košarkaša.
– Šta se tu još može dodati? Zaista ludilo. Ono što me najviše impresioniralo je bilo da su u 90. minuti još uvijek pritiskali po terenu, što se kod hrvatskih nogometaša rijetko može vidjeti, a čime su samo pokazali kolika je kod njih bila prisutna želja za pobjedom i koliko je kod njih izražena njihova moć. Osim toga, da su bili silno fokusirani na utakmicu moglo se vidjeti i po tome da gotovo pa i nisu reagirali na praljvštine Argentinaca. I tko je mogao predvidjeti da će ovako odigrati protiv Argentine, ovo je rezultat iznad svakog očekivanja. Igrači sada mogu biti opušteniji i bolje raspoloženi, dovoljno su svjesni i iskusni da znaju što ih čeka dalje. Ovo je prekrasno, ovo je divno, ali ipak treba gledati samo svaku sljedeću utakmicu – zaključio je Naglić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu