Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Navijačka potpora

video Preko tisuću i pol navijača zauzelo centar Budimpešte, policija spriječila incident zbog srpske zastave

Mađarska policija spriječila je incident/Foto PIXSELL
Mađarska policija spriječila je incident/Foto PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2019. u 15:29 2019-03-24T15:29:00+01:00

BUDIMPEŠTA Hrvatski navijači sjajno se zabavljaju na ulicama Budimpešte nekoliko sati uoči večerašnjeg mađarskog – hrvatskog ogleda na Groupama Areni u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Crveno-bijeli kvadratići i hrvatski dresovi i šalovi preplavili su središte mađarske metropole, u grad je doputovalo više od 1.500 navijača, no svi neće moći na stadion.

HNS je dobio oko 1.300 ulaznica od 23.700 mjesta koliko je kapacitet ovog predivnog stadiona na kojem utakmice igraju Ferencvaros i mađarska reprezentacija.

S obzirom na blizinu Budimpešte, interes je bio daleko veći pa je u grad doputovalo i nekoliko stotina navijača bez ulaznica.

»Ima li još ulaznica ?« bilo je pitanje koje smo najčešće čuli.

PXL_240319_24046290

Nažalost, stadion je odavno rasprodan. Dolazak svjetskog doprvaka izazvao je veliki interes domaćina, pa su ulaznice odavno razgrabljene. Sve su nestale za nekolikon sati. Jednako brzo rasprodan je i hrvatski kontigent ulaznica.

Nažalost, još uvijek nije izgrađen novi nacionalni stadion koji će nositi ime Ferenc Puskas. Stadion kapaciteta 67.800 gledatelja ugostit će nekoliko utakmica EP-a 2020. godine, a njegova izgradanja stajat će oko 600 milijuna eura. Da je on gotovo u Budimpešti bi sigurno bilo više od 4.000 hrvatskih navijača.

»Mi nismo narod koji ne pada u velike euforije, međutim kada bi pobijedili drugu reprezentaciju svijeta bio bi to praznik za sve naše navijače,« kazao nam je jedan mladić.

Većina hrvatskih navijača vrijeme krati po kafićima i restoranima u središtu grada. Pojedini objekti pretvoreni su u hrvatske baze iz kojih se ore »navijačke budnice«. U grad na Dunavu stigli su iz svih krajeva 'lijepe naše', ali i iz Njemačke, Austrije...

Inače, umalo je došlo i do incidenta kada je jedan mladić prošetao kraj hrvatskih navijača ogrnut srpskog zastavom. Mađarska policija reagirala je na vrijeme.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu