Tragičar

Peru na jedanaesterce izbacio Urugvaj s Copa Americe. Luis Suarez dugo će pamtiti utakmicu

Hina

Reuters

Reuters



Nogometaši Perua plasirali su se u polufinale Copa Americe nakon što su u subotu u četvrtfinalu u brazilskom Salvadoru nakon boljeg izvođenja penala svladali Urugvaj sa 5-4. Nakon 90 minuta igre bilo je 0-0, pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. Kod Perua svi izvođači su bili precizni, a tragičar je postao najbolji igrač Urugvaja Luis Suarez, čiji je udarac obranio vratar Pedro Gallese.


U polufinalu će Peru igrati protiv Čilea u Porto Alegreu u noći sa srijede na četvrtak.


Branitelji naslova nogometaši Čilea plasirali su se u polufinale zahvaljujući 5-4 pobjedi protiv Kolumbije boljim izvođenjem penala, jer je nakon 90 minuta igre bilo 0-0. Čile se ponovno pokazao kao specijalist kada su u pitanju penali, jer je posljednje dvije Copa Americe, 2015. i 2016. godine, osvojio upravo boljim izvođenjem 11-eraca u finalu.




Prvi polufinalni par čine Brazil i Argentina koji će se ogledati u noći s utorka na srijedu u Belo Horizonteu. Brazil je u svom četvrtfinalu izbacio Paragvaj sa 4-3 boljim izvođenjem 11-eraca, dok je Argentina nadigrala Venezuelu sa 2-0 golovima Lautara Martineza (10) i Giovanija Lo Celsa (74).