Budući predsjednik NK Rijeke

Mišković: Prvo moramo srediti klub, tek onda možemo o ambicijama i rezultatima

Ivan Volarić

Ako si hoćemo zamazati oči onda možemo reći bit ćemo sutra prvaci Hrvatske, ali to je nerealno. Vidjet ćemo gdje ćemo biti u hrvatskom nogometu za šest mjeseci ili godinu dana, govori Mišković



RIJEKA Damir Mišković već jučer je nastupao kao budući predsjednik HNK »Rijeke«. Odlučno, ali umjereno. Stišavao je euforiju koja se razlila Rijekom od Kantride do Korza…


– Kao što sam rekao bitno je da stabiliziramo klub, a to neće doći preko noći. Trebat će vremena. Mi se nadamo da će u naredna tri mjeseca svi dugovi prema igračima, odnosno radnicima HNK »Rijeke« biti podmireni. To je sigurno. Dakle, do kraja godine bit će isplaćeno svih tri milijuna eura dugova! – objašnjavao je Mišković. – Naš cilj je u narednih godinu dana povećati školu nogometa sa 220 na barem 400 mladih igrača.


Ne samo zato da bismo proizvodili više igrača, nego da bismo djecu privukli na teren i pokušali usaditi radne navike. Nisam ni ja postao prvoligaški vratar pa sam zahvaljujući radnim navikama uspio u poslu. I ta djeca će jednoga dana biti bolja zahvaljujući sportu – objašnjavao je Mišković, pohvalio gradonačelnika i grad na novim bazenima, dvoranama, te naglasio da je ovo primjer kako se mogu privući strani investitori.




– Na meni i Komenu je težak posao, ali do sada niti u jednom poslu nismo neuspjeli. Možda nećemo biti kao »Primorje EB«, da igramo ajmo reći europski Final four, ali za početak bi bilo dovoljno da budemo među prve tri, četiri momčadi u Hrvatskoj.   


Kada bi se »Rijeka« mogla uključiti u borbu za naslov?


– Jedna stvar je voditi klub, a druga stvar je struka. Ako si hoćemo zamazati oči onda možemo reći bit ćemo sutra prvaci Hrvatske, ali to je nerealno. Vidjet ćemo gdje ćemo biti u hrvatskom nogometu za šest mjeseci ili godinu dana. Poslije toga možemo govoriti o većim ambicijama. Sada bih ostao na stabilizaciji kluba.