Promjena trenera u Puli

Krunoslav Rendulić pred smjenom, na njegovo mjesto dolazi Španjolac?

Roberto Car

Krunoslav Rendulić/Foto Glas Istre

Krunoslav Rendulić/Foto Glas Istre



PULA Nakon poraza u regionalnom derbiju, nogometaši Istre 1961 najvjerojatnije će dobiti novog trenera, već četvrtog ove sezone. Znao je dobro Krunoslav Rendulić koliko mu je značajna utakmica s Rijekom. Signali su bili vrlo jasni, od njegove se momčadi očekivao iskorak na Rujevici. Priželjkivao se bod, ali još se više priželjkivala promjena u načinu igre. Priželjkivao se konkretniji napadački učinak, onaj koji će nadograditi dobro posloženu obranu u eri Rendulić. Nažalost, nije išlo.


Trenerska je sudbina dobro znana. Vezana je uz rezultat, ali i igru. Surova je istina da Istra 1961 uz ovakvu igru neće moći pobjeći s aktualnog devetog mjesta, onog koje vodi u kvalifikacije za ostanak. A, upravo je to bilo ono što je Krunoslav Rendulić sam naveo kao primarni cilj u trenutku kad je na pulskoj klupi zamijenio odbjeglog Curra Torresa. Pod vodstvom Rendulića pulski je klub upisao dvije pobjede, dva remija i sedam poraza.


Sportski direktor David Vizcaino već traži četvrtog trenera sezone i do ovog su se trenutka iskristalizirala dva imena, jedan španjolski i jedan hrvatski trener. Dakle, novi šef struke Istre 1961 bit će ili treći Španjolac, nakon Manola Marqueza i Curra Torresa, ili drugi Hrvat, nakon Krunoslava Rendulića.