Transferi na Kantridi

“Kranjski Messi” Uroš Palibrk dolazi u Rijeku, vratar Raspor u Udineseu?

Ivan Volarić

Raspor odlazi dva dana u Udine tijekom kojih će odigrati probnu utkamicu, a ako zadovolji, vodstvo klubova razgovarat će o mogućem transferu i uvjetima pod kojima će mladi vratar napustiti Rijeku i uvećati koloniju riječkih vratara u Italiji



RIJEKA U iščekivanju mogućeg dolaska Uroša Palibrka slovenskog napadača pod ugovorom s Milanom, kojem tepaju da je “kranjski Messi”, na Kantridi su se suočili i s jednim mogućim odlaskom.


Pričuvni vratar bijelih Dino Raspor možda nastavi karijeru u talijanskom provligšau Udineseu.


Raspor odlazi dva dana u Udine tijekom kojih će odigrati probnu utkamicu, a ako zadovolji, vodstvo klubova razgovarat će o mogućem transferu i uvjetima pod kojima će mladi vratar napustiti Rijeku i uvećati koloniju riječkih vratara u Italiji. Podsjetimo, mladi Ivica Ivušić svojvremeno je otišao u milanski Inter, a Simon Sluga u Juventus.

Što se tiče napadača Palibrka, on nije toliko poznat hrvatskoj javnosti, međutim u pitanju je itekako zanimljivo ime u susjednoj zemlji.




 Slovenski mediji svojevremeno su ga nazivali čudom od djeteta, a neki su išli korak dalje i nadjenuli mu nadimak: kranjski Leo Messi! Palibrk je, naime, s 15 godina već skrenuo pažnju velikih europskih klubova na svoje mogućnosti nakon što je postigao 50 pogodaka u 26 utakmica za starije pionire »Triglava« iz Kranja. Ubrzo je stigao poziv na probu iz »Chelsea« gdje je igrajući njihove kadete zabio tri gola u dvije utakmice protiv »Fulhama« i »Swindona«.


Nakon toga se u utrku za njegovim uslugama uključio »Milan« čiji član je postao navršivši 15 godina. Lijevonogi napadač, visok 188 centimetara, prošao je sve uzrasne kategorije »Milana«, zabio 8 golova u 11 utakmica posljednje polusezone igrajući za primaveru »crveno-crnih«. Prošloga ljeta »Milan« ga je poslao na kaljenje u trećeligaša iz Viareggia gdje se nije iskazao. Odigrao je devet utakmica bez postignutog pogotka. Nije nevažno napomenuti da je većinu Palibrkovih troškova spreman snositi »Milan«, kao što nije nevažno suočiti se s tradicionalnim pitanjem u ovakim okolnostima: Kojega smisla ima ulagati vrijeme i minutažu u tuđeg igrača od kojega dugoročno gledano »Rijeka« neće imati koristi?


 Bivši igrač Rijeke Duje Baković karijeru će nastaviti u Bakuu iz Azerbejdžana.