To se zove volja

Klasnić se unatoč bolesti ne odriče nogometa: Sedam rekordnih Ivanovih golova s braunilom u ruci

Marko Cvijanović

Bivši hrvatski reprezentativac koji se iz tjedna u tjedan bori s dijalizom i čeka nužnu transplantaciju bubrega, u dresu Werdera s legendarnim brojem 17 na leđima postavio rekord zimskih veteranskih prvenstava što se već dugi niz godina igraju na umjetnim travama širom Njemačke



RIJEKA Svi oni koji bdiju nad sudbinom Ivana Klasnića, koji se iz tjedna u tjedan bori s dijalizom i čeka nužnu transplantaciju bubrega, neka odvoje nekoliko minuta vremena i na internetskoj stranici njemačke televizije »Sport 1« pogledaju video s polufinalne utakmice veteranskoga dvoranskoga prvenstva Njemačke između »Werdera« i »Bochuma«.


Utakmica je okončana pobjedom »Werdera« poslije kaznenih udaraca nakon što je u osnovnom dijelu okonačana remijem (9:9), tijekom kojega je bivši hrvatski reprezentativac u zelenom dresu pobjedničke momčadi s legendarnim brojem 17 na leđima postigao ni manje, ni više nego sedam pogodaka i postavio rekord zimskih veteranskih prvenstava što se već dugi niz godina igraju na umjetnim travama širom Njemačke. Nitko prije Klasnića nije na jednoj utakmici uspio postići toliko pogodaka. Svaka čast!


– Ako treba pomoći Čačiću i dečkima, tu sam, ha, ha, ha… – kazivao je jučer dobro rasploženi Klasnić, unatoč porazu »Wedera« u finalnoj utakmici od »Osnabrücka« (2:3), koju je preskočio zbog nenadane ozljede koljena.




– Žao mi je što nisam mogao pomoći »Wederu« u finalu, dogodine ćemo biti prvaci. To vam obećajem!


Samo je jedan detalj ukazivao da Ivan nije u ravnopravnom položaju sa svojim vršnjacima, bijeli steznik uzduž lijeve podlaktice, ispod kojega se krila braunila. Dijaliza je već mjesecima njegova svakodnevnica, ali Ivan ni u snu ne pomišlja na – mirovanje. Nogomet je u njegovu životu još uvijek najvažnija sporedna stvar. Zdravlje jest na prvom mjestu, ali…


– Jesam li ja i uoči prve transplantacije bubrega govorio da ću se vratiti profesionalnom nogometu? Jesam, i vratio sam se! Igrat ću ja i dalje nogomet, ne više profesionalno, ali nogomet je moj život. Jedino u ovom razdoblju dok čekam novu transplantaciju moram paziti na unos tekućine. Dobro je kad se ovako oznojim, onda smijem malo više popiti vode – kaže Ivan.


Naigrat će se on još nogometa. U to nemojte sumnjati.