Potpisao na godinu dana

Nikica Milenković novi sportski direktor “Rijeke”

Orlando Rivetti



    – Što uopće znači ugovor, dobro obavljen posao mora govoriti. Krenuli smo ispravnim putem, imamo viziju od prvog dana. Slažemo kamenčić do kamenčića, svatko u svojoj parceli s ciljem da pozitivno ozračje pretočimo u rezultat – govori Dido, jedan od sudionika utakmice s »Real Madridom« (3:1) prije 27 godina, ali je nakon toga bio u – »Barceloninim« dvorima. 


    Pet je godina, od 1991. godine, bio čovjek od povjerenja (gledao igrače, analizirao utakmice, snimao…) velikoga Johana Cruyffa, trenera koji je postavio temelje današnje »Barcelone«. Dido je odradio veliki posao u prijelaznom roku, njegova se riječ uvažavala. 


    Večeras je u Zaprešiću u novoj ulozi, ali ništa se neće promijeniti u njegovu razmišljanju, jezik će ostati britak. 




    – Teška utakmica protiv momčadi koja na klupi ima najiskusnijeg i najboljeg, uz svo poštovanje ostalima, trenera u Prvoj HNL, Iliju Lončarevića. Za pobjedu nam trebaju dva gola. Za nas je svaka utakamica biti ili ne biti. Nismo još ništa napravili… – govori Milenković. 


    Predsjedniku »Rijeke«, Robertu Komenu, pao je kamen sa srca, Milenković je njegov mozak kada je u pitaju struka… 


    – Organizacijski smo na dobrom putu. Dosadašnji rad pokušavamo pretočiti na papir. Milenković ima ovlasti i odgovornost čelnika struke. Tako je sve koncipirano. Stručni stožer se postavljao čak i iznad uprave kluba, ali tako više neće biti. 


    Konkretno? 


    – Razdvojili smo fukncije od prvog dana, postavili pravila igre kako komunicirati. U prijelaznom roku situacija je bila napeta, Milenković je hrabro i stručno preuzeo odgovrnost za neke poteze. I Alen Horvat slaže se takvim načinom rada. Što očekujem u Zaprešiću? Kontinuitet… Minimalno je – ne izgubiti. Momčad ima kvalitet, trener Horvat je znalac, stručni stožer zna svoj posao. Nema više priče o borbi za ostanak. To smo, na sreću, arhivirali.