Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
PRIJATELJSKI SUSRET

foto/video FESTIVAL GOLOVA NA RUJEVICI: Rijeka se predstavila sedmicom pred skromno popunjenim tribinama

Detalj s utakmice nogometaša Rijeke i Tabora/S. DRECHSLER
Detalj s utakmice nogometaša Rijeke i Tabora/S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2018. u 22:13 2018-07-17T22:13:00+02:00

Filip Bradarić nije došao na Rujevicu. Shvatljivo, jači je zov zavičajne divljine i obiteljskog gnijezda u rodnome gradu od svih profesionalnih priča

RIJEKA Filip Bradarić nije došao na Rujevicu. Shvatljivo, jači je zov zavičajne divljine i obiteljskog gnijezda u rodnome gradu od svih profesionalnih priča. Osim toga i gledatelja je na Rujevici bilo premalo... Petstotinjak. Rijeka je odradila svoju prvu prijateljsku utakmicu nakon priprema u Kranjskoj Gori, svladala je 7:0 slovenskog drugoligaša, ekipu Tabora iz Sežane, koja je prošle sezone zauzela peto mjesto. Još jedna utakmica protiv nedorasla suparnika, koja je dobro došla za uštimavanje nišanskih sprava. Pa je tako posljednji pogodak postigao Puljić iz slobodnog udarca u posljednjj minuti uz suradnju slovenskog vratara. A prije toga je Čanađija osvojio trideset metara, prošao nekliko igrača, i ušetao u mrežu. Čanađija se nameće za mjesto na sredini terena, gdje je konkurencija, u očekivanju Bradarića (u odlasku), veoma žestoka. Najljepša je bila akcija trećeg pogotka. Lopta je krenula od Čolaka da bi Pavičić asistirao Heberu...

Rijeka je još jednom uvježbavala napad na postavljenu obranu. Slovenci su naime rijetko prelazili sredinu terena, Rijekini vratari, Sluga i Prskalo, morat će odraditi dodatni trening... Ako je suditi po početnom sastavu protiv Tabora, jasno je da je zadnja linija složena: Pavelić, Župarić, Punčec i Žuta. Još jednom je veoma dobru, uglavnom ofenzivnu rolu, s obzirom na skromne kvalitete suparnika, odigrao Pavelić. Po desnoj strani veoma dobro funkcionirala je osovina Pavelić – Kvržić! Raspoložen i rastrčan bio je Kvržić, zabio i asistirao...

SP1707ED7
Prijateljska nogometna utakmica: Rijeka - Tabor 7:0/S. DRECHSLER

Matjaž Kek je u poluvremenu napravio pet zamjena, ali i presložio figure na terenu. Posljednje 23 minute, nakon novih šest zamjena, dobili smo treću varijantu momčad Rijeke u jednoj utakmici. Potvrda da je trening utakmicu trebalo iskoristiti do maksimuma. Božinov i Puljić završili su utakmcu kao prva i druga špica, nakon što su to igrali Gorgon i Pavičić, odnosno počeli Čolak i Gorgon. Pavičić je krenuo s Grahovcem na poziciji zadnjeg veznog, pa je u nastavku kada je sve ispremiješano, odigrao svoju drugu rolu, onu "playmakera".

U nastavku su, međutim, Čanađija i Lončar bili na mjestima ispred obrane. Capan zaigrao svoju rezervnu poziciju – stopera.
Zanimljiva i zabavna utakmica, koja je međutim, mogla malo toga pokazati. Osim maksimalno ozbiljnog pristupa, agresije na sredini terena i u prednjoj liniji, kao da je prava utakmica... Samo Kek znao što je tražio, a što dobio od treninga protiv slovenskog drugoligaša. U petak je na rasporedu, od 19 sati, još jedan prijateljski ogled, sa Zadrom.

Rijeka - Tabor 7:0

Stadion na Rujevici. Gledatelja 500. Sudac Marko Linić. Pomoćni suci: Kezele i Pajić (Rijeka). Strijelci: 1:0 Kvržić (13'), 2:0 Gorgon (20'), 3:0 Heber (33'), 4:0 Acosty (47'), 5:0 Salkić (54'-ag), 6:0 Čanađija (88'), 7:0 Puljić (90').
RIJEKA 1. POL.: Sluga - Pavelić, Župarić, Punčec, Žuta – Grahovac, Pavičić – Kvržić, Gorgon, Heber – Čolak. 
RIJEKA 2. POL.:  Prskalo - Pavelić (od 67' Raspopović), Župarić (od 67' Escoval), Punčec (od 67' Capan) - Čanađija, Lončar – Acosty, Pavičić (od 67' Puljić), Heber (od 67' Mitrović) - Gorgon (od 67' Božinov). 
TABOR SEŽANA: Rener, Požrl, Vukelić, Azinović, Sever, Kariž, Stevanović, Salkić, Bačanin, Nemanić, Škerjanc. Još su igrali: Vidaković, Aliaj, Duspara, Stančić, Lukač. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.