Potpis za Chelsea i posudba u Vitesse

Chelsea daje 9.000.000 eura za Kramarića

Ivan Volarić

»Chelsea« pa posudba u Vitesse? Tko će ga znati. U svakom slučaju Kramarićev otac Joža kao jedini pregovarač je vrlo nervozan i zakopčan do grla. Kada riječi postanu slova na papiru, bit ćemo zadovoljni – kaže Srećko Juričić

RIJEKA » Damir Mišković, predsjednik »Rijeke«, jučer je u vrijeme ručka bio na aerodromu u Veneciji. Čekao je let za Dubai. Poslovni novogodišnji odmor… Doček 2015.! Jer, vjerojatno će put Dubaija na ispraćaj, kao i obično, trener Matjaž Kek, sportski direktor Srećko Juričić, naravno i Dean Šćulac. Sa suprugama. Godina je bila berićetna, zaslužila je raskošni doček. Mišković u Veneciji, a Srećko Juričić jučer negdje u Sloveniji, nakon što je na Kantridi odradio još jednu pregovora oko Kramarićeva transfera. S »hrvatskim izaslanicima« »Chelseaja«. Ali na stolu je i »Dnjiprova« ponuda za Leovca.     – Ništa još nismo dogovorili, imamo novu ponudu »Chelseaja« za Kramarića. A što se tiče Leovčeva transfera u »Dnjipro« ništa još nije zaključeno. Odbili smo jednu ponudu, ali transfer bi se mogao realizirati, jer Ukrajinci su zagrizli – rekao je Mišković.  

  Ukrajinci su ostali bez Ivana Strinića, 31. prosinca istječe mu ugovor i kao slobodan igrač u ponedjeljak će potpisati za »Napoli«. Četiri godine po 1,6 milijuna eura. Marin Leovac je na Kantridu stigao iz bečke »Austrije«, rođen je u Jajcu, nedavno je dobio hrvatsko državljanstvo i zaigrao za Kovačevu vrstu. Imao je sjajnu sezonu, »Dnjipru« treba, cijena može bujati do, navodno, 3.000.000 eura. Ali ne pitajte Juričića. Razumljivo, nisu to jabuke…



Josip Kramarić, otac nogometaša Rijeke koji vuče glavne i najvažnije konce, ustvrdio je jučer da »ništa ni sa kim još nije definirano«.   – Što će biti tek ćemo vidjeti. Posebice na relaciji Rijeka i »ti klubovi«, ili taj klub. Sada počinje najsloženiji dio priče. Vidjet ćemo u kojem će pravcu krenuti i koliko daleko. Treba nam sedam dana Božjega mira. Jako smo daleko od nečega… Chelsea? Ne znam! I Andrej se ljuti, svi skupa želimo miran rasplet situacije – rekao je Josip Kramarić.


  – U fazi smo pregovora, ne znam kako će se sve rasplesti. Glatko smo odbili prvu ponudu. Započeli smo novu rundu razgovora oko visine transfera za Leovca – rekao je Juričić.


  U Dnjepropetrovsku Nikola Kalinić čeka Leovčeve centaršuteve za popravak efikasnosti… »Rijeka« novac. Jer, kako je rekao u jučerašnjem razgovoru predsjednik Mišković, kako zadržati igrača na stotinjak tisuća eura ako mu netko nudi milijun.      Prva zvijezda Kantride i Hrvatske je – Andrej Kramarić. Aktualan je opet »Chelsea« i London, gdje je otac Josip boravio na početku »turneje« po Europi. A on je jedini pregovarač. Tvrdi. »Chelsea« pa posudba u Vitesse? Tko će ga znati. U svakom slučaju Joža je vrlo nervozan i zakopčan do grla.

  – Razgovarao sam s predstavnicima »Chelseaja«, čekamo službenu ponudu. Otac Josip mora sve amenovati. Rekli su nam ljudi iz »Chelseaja« kakva je ponuda, kada riječi postanu slova na papiru, bit ćemo zadovoljni. Svi, naravno. »Rijeka« i obitelj Kramarić – ističe Juričić.


  Visina transfera je, naravno poslovna tajna.


  – Tajna koju svi znaju… Reći će vam otac!


  Pretpostavljamo 10.000.000 eura?


  – Nije toliko, malo manje… – zaključio je Juričić.


  Dobro raspoložen i izuzetno zadovoljan. S Kantride je iselio Portugalac Ruben Lima. Na posudbi iz »Dinama« nije se naigrao, trideset prvenstvenih minuta u dvije utakmice…