Novi izbornik

Čačić otkrio ‘pogonsko gorivo’: Osjećali smo podršku naših navijača

Ivana Vaupotić

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

Osjećali smo njihovu podršku i od tuda je stigla ta velika energija u našim redovima. No, tek smo obavili pola posla, još uvijek nas očekuje utakmica s Maltom – dodao je Čačić



ZAGREB»Jako sam sretan što je reprezentacija odigrala ovakvu utakmicu na mom debitantskom nastupu u ulozi izbornika, ali nemamo vremena za slavlje«, rekao je Ante Čačić nakon uspješne premijere na klupi hrvatske reprezentacije.


Pobjeda nad Bugarskom za njega je predstavljala imperativ, kako bi Hrvatska ostala u utrci za drugo mjesto Skupine H. Sada je preostalo gostovanje na Malti i nada da Italija neće izgubiti od Norveške u Rimu.


–  Gol u otvaranju utakmice išao nam je na ruku. Vidjelo se da je naša reprezentacija puno kvalitetnija, a imali smo i više motiva. Dobio sam u ruke najnadareniju generaciju hrvatskih nogometaša i mislim da je bespredmetno raspravljati o njihovoj kvaliteti. Pobjeda je očekivana, a sve zasluge pripadaju igračima. Pokazali su karakter i poštenje – dodao je Čačić.




Dvoboj s Bugarima donio mu je i prvu glavobolju u novoj ulozi.


– Luka Modrić osjetio je kontrakciju mišića u predjelu prepone i zbog toga je ostao u svlačionici. Naša je sreća što imamo Milana Badelja koji ga je zamijenio. Luka je preventivno izašao iz igre zbog tog grča, a svi se nadamo da se ne radi o nečemu zbog čega ne bi mogao igrati nam Malti – objasnio je izbornik.


Bez pretjeranog osvrtanja na taktiku, Čačić je otkrio što je bilo po»gonsko gorivo« njegove momčadi.


– Svi mi imamo obitelji i prijatelje i znali smo da nas prati veliki broj navijača iz Hrvatske i svijeta. Osjećali smo njihovu podršku i od tuda je stigla ta velika energija u našim redovima. No, tek smo obavili pola posla, još uvijek nas očekuje utakmica s Maltom – dodao je Čačić, uz napomenu da vjeruje u svoje igrače.


U zadnjem kolu Hrvatska će jednim uhom osluškivati kretanje rezultata u glavnom gradu Italije.


– Koncentriran sam isključivo na našu momčad. Na Malti moramo biti na ovoj razini igre, ali to će biti jako teško. Sada smo se jako istrošili, tako da ćemo na Malti morati biti maksimalno mobilizirani. Ne zamaram se utakmicom u Rimu, ali vjerujem da Italija neće izgubiti – naglasio je Čačić.


Za vrijeme utakmice izbornik Bugarske Ivajlo Petev nije se micao s kiše, a jednako pokislo je izgledao i na službenoj press konferenciji.


– Bila je ovo loša utakmica za nas, vidjela se razlika u klasi igrača. Prva dva gola smo primili iz svlačionice, nakon individualnih grešaka. Činjenica je da nismo stvorili pravu priliku u svih devedeset minuta – zaključio je Petev.