Pogleda uprtog prema vratima

Balakov pozvao Barišića i Milića; ne računa na Tičinovića, Trebotića i Glumca

Toni Bilić

Balakov je zbog ozljede ostao bez „pola momčadi„ ,momčad igra slabo. Poraz od Lokomotive samo je još više uzdrmao cijeli klub



SPLIT - Trener bijelih Krasimir Balakov na izlaznim je vratima Poljuda i to iz dva razloga, bez obzira što se priopćenjem oglasila Uprava kluba koja je iskazala puno povjerenje spram trenera.


Prvi razlog je što momčad ne ostvaruje rezultate koji su se od nje očekivali, drugi što je bugarski strateg nezadovoljan cjelokupnom situacijom i atmosferom u klubu i oko njega. I njemu kasne mjesečne ugovorne isplate. Kako smo neslužbeno doznali Balakov je razmišljao prije utakmice s Lokomotivom čelnike kluba izvijestiti o svom odlasku, no u posljednji trenutak se predomislio.


U srijedu Hajduk na svom travnjaku ugošćuje u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske Zagreb. U prvenstvenom ogledu ove dvije momčadi koji je odigran na Poljudu na početku sezone Splićani su s uvjerljivih 4:0 pobijedili momčad iz Kranjčevićeve ulice. Bila je to možda i najbolja odigrana utakmica bijelih u dosadašnjem tijeku prvog dijela sezone. Sada je situacija sasvim drukčija.




 Balakov je zbog ozljede ostao bez „pola momčadi„ ,momčad igra slabo. Poraz od Lokomotive samo je još više uzdrmao cijeli klub. S ogromnim strahom se očekuje sraz sa „zagrebašima„ jer nitko, vjerujemo čak ni sam trener splitskog prvoligaša ne zna kako će mu momčad odigrati.


U kadar za dvoboj sa Zagrebom vraća se oporavljeni Inoha koji bi trebao zauzeti mjesto na desnom boku, dok bi umjesto „pocrvenjelog„ Maloče, koji je zaradio drugi žuti – isključujući karton u ogledu s Lokomotivom, na njegovom mjestu trebao bi zaigrati mladi Glumac. Kapetan Andrić ostaje na lijevom stoperu. Hajdukov trener nije zadovoljan igrom dvojice zadnjih veznih Luštice i Trebotića, sve je izglednije da bi mogao umjesto jednog od dvojice spomenutih zaigrati debitant Radošević. Inače prvoj momčadi Balakov je priključio dvojicu juniora Marka Barišića koji igra na poziciji desnog beka i Antonija Milića koji u svojoj uzrasnoj kategoriji igri na mjestu stopera.


Balakov je izbacio iz momčadi trojicu mladih igrača, reprezentativaca U-21,  Dinka Trebotića, Marija Tičinovića, Tomislav Glumca. Svoju odluku obrazložio je riječima:


-Svojim igrama i radom na treningu nisu zadovoljili moje kriterije. Na njih više ne računam, kratak je bio Balakov.


Trojica “otpisanih” u buduće će trenirati sa trojicom igrača M.Buljatom, J.Barišićem i Jozinovićem kojih se Balakov već na startu pripremama za novu sezonu odrekao. Započela je čistka svlačionice.