Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Trener Rijeke

Rožman o odnosu s Kekom: 'Ne smeta mi povezivanje s njim, ali moj trenerski uzor je - Klopp'

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2019. u 8:30 2019-12-05T08:30:07+01:00

 Rado razgovaram s trenerima, ali ne o nogometnoj politici već o konkretnim stvarima. Iskustvo ne možeš kupiti niti ubrzano doći do njega. Volim poslušati savjete i iskustva drugih trenera

U velikom razgovoru za današnji Novi list, trener Rijeke Simon Rožman otkrio je u kakvom se stanju nalazi momčad nakon velike splitske pobjede.

Progovorio je i o svojem odnosu s Matjažem Kekom, o kojem se često govori.

- Ne smeta me to povezivanje s Kekom. Rado razgovaram s trenerima, ali ne o nogometnoj politici već o konkretnim stvarima. Iskustvo ne možeš kupiti niti ubrzano doći do njega. Volim poslušati savjete i iskustva drugih trenera. Pa i ona loša iskustva. Nisam opterećen time, samo sam zahvalan svima koji mi daju pokoju vrijednu informaciju - naglašava Rožman.

Otkrio je i tko mu je trenerski uzor.

- Volim Kloppa. Kod njegovih momčadi u svakoj sekundi nešto se događa na terenu. Imaju visok presing, znaju se braniti u niskoj zoni, imaju vrlo brze tranzicije, dinamiku u kontinuiranom napadu, dubinu, međuprostor, ubačaje, prekide... Volim tu energiju i to je najbliže mom poimanju nogometa. Tu je i Roger Smith u Salzburgu gdje sam također vidio veliku energiju. Taj stil je meni najbliži. Ranije sam puno pratio Guardiolu u Barceloni. Fascinantan mi on s obzirom na dojam koji je ostavljao na sve ljude, na djecu, na političare... U pozitivnom smislu.

Veliki intervju pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze