Pojačanja u svim linijama

Prometno na Rujevici: Acosty potpisuje, Davidson u dolasku, Genoa želi Bradarića, Sluga na meti Rangersa

Ivan Volarić

S obzirom na to da Mavrias i Acosty navodno nisu u idealnoj tjelesnoj formi jasno je da će treneru Keku i njegovim suradnicima itekako dobro doći dvotjedna prvenstvena stanka uslijed reprezentativnih akcija



RIJEKA “Rijeka” bi u završnici prijelaznog roka mogla dobiti toliko željena pojačanja u svim linijama. Nakon što je prije nekoliko dana Grk Charalampos Mavrias prošao liječnički pregled i potpisao ugovor, te zaoštrio konkurenciju na desnom boku zadnje linije, ove nedjelje isto bi trebao učiniti Ganac Maxwell Acosty.


Brzonogi krilni napadač u petak je obavio liječnički pregled, a cijeli posao nije još zgotovoljen samo zbog toga jer su ove subote svi klupski kapacitet bili usmjereni prema utakmici u Zaprešiću.


Tu priča o dovođenju igrača po svemu sudeći neće završiti.




U posljednjim danima prijelaznog roka na Rujevici očekuju i lijevoga beka, australskog reprezentativca grčko-japanskih korijena Jasona Davidsona, koji je prošle sezone igrao u “Groningenu” kao posuđeni igrač engleskog premierligaša “Huddersfielda”.


S obzirom na to da Mavrias i Acosty navodno nisu u idealnoj tjelesnoj formi jasno je da će treneru Keku i njegovim suradnicima itekako dobro doći dvotjedna prvenstvena stanka uslijed reprezentativnih akcija.


“Rijeka” će u zadnjim danima kolovoza dobiti nekoliko novih igračkih lica, ali bi isto tako svlačionicu Matjaža Keka moglo napustiti još poneko ime.


Veznjak Filip Bradarić na meti je talijanskog prvoligaša “Genoe”, a vratar Simon Sluga zanimljiv je “Glasgow Rangersima”. Cijena? “Genoa” je navodno u Bradarićev angažman spremna uložiti četiri, a “Rangersi” u Slugino dovođenje milijun eura.


Naravno, riječ je još uvijek o neslužbenim informacijama, naklapanjima koje treba shvatiti uvjetno, a posebno u kontekstu “Genoine” ponude koja bi mogla stići na klupsku adresu tijekom nadolazećeg tjedna. Talijanski prvoligaša nisu baš pouzdani i poželjni poslovni partneri, nerado plaćaju preuzete obveze ili pak dogovorenu odštetu nastoje platiti kroz u ratama kroz dvije, tri godine….


Pitanje je naravno može li si “Rijeka” dopustiti taj luksuz da ostane bez standardnog igrača, a da pritom nije sigurna kada će i da li će naplatiti svoja potraživanja neovisno o tome što se ove godine u klupsku kasu već slilo gotovo 15 milijuna eura od UEFA-inih nagrada (6,1 milijuna eura), odnosno prodaje igrača (Mitrović 4, Andrijašević 2, Ristovski 2…).