Zamjenik sportskog direktora

“OVO NADILAZI SVE” Mance otkrio pozadinu priče o dolasku češkog trenera i odlasku Matjaža Keka

Ivan Volarić

Matjaž Kek i Ivan Mance. Foto: D. ŠKOMRLJ

Matjaž Kek i Ivan Mance. Foto: D. ŠKOMRLJ

Umorni smo od raznih demantiranja, ali izgleda da je »Rijeka« zadnjih mjeseci u modi i da je u modi dizati cijenu preko Rijeke na sve moguće načine, kaže Ivan Mance



Vijest češkog portala iSport.cz prema kojoj bi trener tamošnjeg prvoligaša »Slovana« iz Libereca, 41-godišnji Jindrich Trpiškovsky, mogao preuzeti vođenje »bijelih« umjesto Matjaža Keka izazvala je munjevitu reakciju odgovornih na Rujevici.


Jasno, tu informaciju prenijeli su i svi hrvatski portali unatoč tome što su svi relevantni izvori na Rujevici posljednjih tjedana otklonili mogućnost promjene trenera. Štoviše, Kek bi u novim Miškovićevim planovima preustroja kluba mogao dobiti ulogu klupskoga menadžera po uzoru na svoje otočke kolege.


U tekstu češkog autora navodi se kako su predstavnici riječkog prvoligaša boravili na utakmici između »Libereca« i »Jihlave« te obavili i razgovore s predstavnicima češkog kluba.




Sve to potvrdio je i Trpišovsky naglasivši da je zainteresiran za posao u Hrvatskoj, no sudeći po onome što govori Ivan Mance, zamjenik sportskoga direktora »bijelih«, taj njegov interes se neće tako skoro pretvoriti u nešto konkretnije.


– Umorni smo od raznih demantiranja, ali izgleda da je »Rijeka« zadnjih mjeseci u modi i da je u modi dizati cijenu preko Rijeke na sve moguće načine. Niti jedan dio tog članka o kojem govorite nema nikakve veze s istinom.


Uostalom, besmislen je bilo kakav razgovor na ovu temu. Iako priznajem, u moru kojekakvih lažnih informacija o našem klubu, ova je nadmašila sve dosadašnje – rekao je Mance.