Muhamed Omerović

Na Rujevici znaju za mene, pomogao sam Ristovskom i Bezjaku, a mogu pomoći i Heberu…

Denis Frančišković

Bivši prvotimac Rijeke Stefan Ristovski i Muhamed Omerović

Bivši prvotimac Rijeke Stefan Ristovski i Muhamed Omerović

U principu ozljede mišića za mene i nisu teška ozljeda. To govorim iz svog iskustva, pomagao sam mnogim sportašima da prevladaju probleme takve vrste - govori znani bioenergetičar koji je često u Rijeci



RIJEKA U trenutku kad je Dinamo novom pobjedom praktički dodatno prelomio prvenstvo, pobjegao »bijelima« velikih 17 bodova, nogometaši Rijeke okreću se borbi za drugo mjesto i raspodjelu europskih ulaznica s popriličnom pratnjom. Osijek, Lokomotiva, Gorica i Hajduk »pušu za vrat«. Momčad Igora Bišćana u predstojećem srazu s Osijekom na Rujevici bit će lišena pomoći čak jedanaestorice igrača, među njima najvjerojatnije i Brazilca Arauja dos Santosa Hebera oko kojeg posljednjih dana i tjedana vlada poprilična tajnovitost. Ozlijeđen, zaliječen, trenira, ne trenira, spreman, nespreman… Uglavnom, to su štura izvješća s press konferencija na kojima nemoćni trener Igor Bišćan uglavnom sliježe ramenima.


Prvi »topnik« Rijeke i najbolji igrač, tvrde upućeniji, zbog problema s mišićem bio je na tretmanima kod fizeoterapeutkinje u Beogradu, no jako je upitno koliko je sve to pomoglo. Bišćan je znakovito ustvrdio kako je, ali i da sve nije najbolje zaraslo i da Heber nije još spreman za teže napore. Priča je potom posljednjih dana dobila novu dimenziju, spominje se Heberov odlazak »preko bare« u New York Red Bull ili New York City. Je li Heber odjednom ozdravio ili je ozljeda takve prirode da na Rujevici ne žele riskirati sa svojim najskupljim eksponatom? Ili je pak ruptura i stanje mišića takvo da su s angažmanom Brazilca potencijalni kupci poprilično suzdržljivi?


Kad se već spominju fizeoterapeuti i bioenergetičari izvan Hrvatske koji pokušavaju pomoći Heberu da zaigra, što o sve kaže Muhamed Omerović, jedna od najkompetentnijih bioenergetičara koji redovito svraća u Rijeku, pomaže riječkim sportašima, ali svojevremeno uspješno i Rijekinim nogometašima. Omerović u svojim razgovorima često naglašava kako medicina ima zadnju riječ, no jako se puno može pomoći i na ovaj način.




– U principu ozljede mišića za mene i nisu teška ozljeda. To govorim iz svog iskustva, pomagao sam mnogim sportašima da prevladaju probleme takve vrste. Primjerice, Ivica Olić je imao rupturu lista noge dužine sedam centimetara kada je bio u Bayernu. Njemu sam radio prvo jedan tretman s distance, bol se nakon toga dosta smanjila i mogao je normalno šetati. Nakon sedam dana bio sam u prolazu kroz München iz Nizozemske. Obavio sam još jedan tretman od pola sata, popio kavu s njim, a on je potom zaigrao finale Lige prvaka – prisjeća se Omerović koji radi najviše sa sportašima iz regije, ali i cijelog svijeta. 


– Ništa se ne može stoposto sa sigurnošću tvrditi, ali velika je vjerojatnost da bi Heberu mogao pomoći ako ima takve probleme. U principu, u HNK Rijeka znaju za mene, nisam im nepoznat jer su već koristili moje usluge dok su bili ozlijeđeni Stefan Ristovski i Roman Bezjak, a bili su na tretmanima kod mene i neki mlađi igrači. Bila je kod mene i klupska liječnica Nataša Bakarčić i vidjela kako se to radi. Nema tu nikakve sile, jednostavno polaganje ruku s blagim dodirima – dodaje Omerović.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU