Trener Rijeke

MATJAŽ KEK ‘Imam osjećaj da smo svi u klubu izgubili vjeru. No nismo se osramotili’

P. N.

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Kad nisu opterećni vanjskim faktorima, oni pokažu da znaju igrati. No kad se uvuče taj neki strah i kad igrači prestanu vjerovati u sebe, odmah smo u problemima, izjavio je Kek nakon utakmice



Trener Matjaž Kek izjavio je kako je atenska utakmica još jednom zorno pokazala glavni problem “Rijeke” ove sezone.


– Kad nisu opterećni vanjskim faktorima, oni pokažu da znaju igrati. No kad se uvuče taj neki strah i kad igrači prestanu vjerovati u sebe, odmah smo u problemima. Mi smo danas opet pokazali koliko je tu dobrih stvari. Odigrali smo izuzetno korektnu europsku utakmicu i nismo se osramotili, rekao je Kek nakon susreta, dodajući da je gol u finišu prvog dijela dao moć igračima AEK-a.


Rijeka je u drugom dijelu presporo izlazila prema naprijed.




– Čestitam momcima na 46 minuta večerašnje utakmice. No neki će morati razmišljati, da ako žele igrati Europu, da je to fizika, ponavljanje i 90 minuta, dodao je Kek, otkrivajući što je igračima rekao u svlačionici nakon utakmice.


– Rekao sam im – dok nećete do kraja vjerovati u sebe, tako dugo ćemo imati probleme, rekao je Kek i dodao – “imam osjećaj da smo svi u klubu izgubili vjeru u taj naš nogomet koji je bio kvalitetan. Pokazali smo u prvom dijelu koliko je ta Rijeka sposobna”.