Teanna

DAMIR MIŠKOVIĆ Predsjednik Rijeke o susretima s državnim vrhom, Opatijskoj inicijativi i kupnji kluba

Edi Prodan

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Tvrtka koja želi kupiti većinski udio u »Rijeci« registrirana je u Londonu na imena mojih kćeri Matee i Anne, kazao nam je predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković



ZAGREB Izrazito sam zadovoljan reakcijom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića koji je prepoznao Opatijsku inicijativu kao sveobuhvatno održiv i kreativan koncept financiranja hrvatskog klupskog sporta, a koji ne zadire u sadašnja sredstva iz kojih se on financira, naglasio je Damir Mišković, predsjednik HNK »Rijeke« nakon njegove dvodnevne »zagrebačke inicijative« u kojoj je posjetio najviše Vladine i saborske dužnosnike, a neposredno u praskozorje izglasavanja novog predsjednika HNS-a koje je danas na redu.


– Gledajte, ovaj model omogućit će normalno funkcioniranje hrvatskih loptačkih sportova koji okupljaju najveći dio, odnosno oko 70 posto ukupnog broja registriranih hrvatskih sportaša. Stabilnost sportskih klubova jedan je od preduvjeta koji mladim sportašima uz naobrazbu omogućava zdrav razvoj u svakom pogledu. Isto tako, ovakva strategija održivog financiranja hrvatskog sporta doprinosi većoj transparentnosti i decentralizaciji raspodjele sredstava za sve uključene sportove – istaknuo je Mišković.


– Preporuka predsjednika Hrvatskog sabora resornim ministrima sigurno će pridonijeti ubrzanju realizacije ove naše inicijative koja, siguran sam, na taj način neće ostati samo na ovom današnjem razgovoru. Jednako tako veseli me i bezrezervno zajedništvo koje smo pokazali sa svim sportovima, sportskim savezima i klubovima koji su sastavni dio Opatijske inicijative – naglasio je Mišković.




Svakako, s obzirom da je u javnost izašao podatak kako je jedini ponuđač za kupnju sredstava Social Sporta u HNK Rijeka tvrtka Teanna, neizbježno je bilo i pitanje o njoj.


– Sve je, dakako, transparentno, moguće je provjeriti na internetu. Da, tvrtka koja želi kupiti većinski udio u »Rijeci« registrirana je na imena mojih kćeri Matee i Anne, a učinio sam to i zbog toga jer naprosto nije praksa ni običaj da vlasnik kluba bude pojedinac, fizička osoba odnosno – Damir Mišković, istaknuo nam je na kraju razgovora predsjednik HNK Rijeka.