Smjer Katalonija

Barcelona još uvijek ne odustaje od Darija Srne

Marko Cvijanović

Darijo Srna / Foto Reuters

Darijo Srna / Foto Reuters

 Ime bivšega kapetana »kockastih« opet se spominje u kontekstu zimskih pojačanja Barce



Darijo Srna će na špekulacije odgovoriti u svom stilu: »Preskočimo tu temu za sada…«. Znakovito je tek da nije niti potvrdio, niti zanijekao zanijekao vijesti iz Španjoske što ga opet dovode u kontekst novih igrača slavne »Barcelone« pred početak skorašnjega zimskoga prijelaznoga roka. »AS« je otišao najdalje tvrdeći da bi u idućih nekoliko tjedana transfer trebao biti zgotovljen, pogotovo zato, jer su predstavnici »Barcelone«već izvjesno vrijeme u kontaktu sa Srnom.


Nije Srna jedini kandidat za mjesto desnoga braniča, što je postalo upitno onoga trenutka kad je postalo jasno da Aleix Vidal ni približno dobro ne može zamijeniti Danija Alvesa, koji je ljetos postao igrač »Juventusa«. Na meti katalonske momčadi su i Stephan Lichtsteiner (Juventus), odnosno Branislav Ivanović (Chelsea). Jedan od prethodno spomenute trojice će zauzeti Vidalovo mjesto do kraja tekuće sezone, istekom koje bi na Camp Nou trebao stići branič» Valencije« Joao Cancelo za kojeg Katalonci nude 25 milijuna eura. Dodatna otežavajuća okolnost za Aleixa Vidala je činjenica da ga Luis Enrique navodno uopće nije niti htio u momčadi.


Srnino iskustvo i relativno mala cijena potkrepljuju priču. Navodno je »Barcelona« onudila ugovor od jedne i pol godine, no Srna je tražio ugovor od dvije i pol godine pa su tu pregovori malo i zastali. Podsjetnika radi, Darijo Srna je već trinaest godina član »Šahtara«, a predsjednik Rinat Ahmetov obećao mu je da će ga pustiti u »Barcelonu« ako stigne službena ponuda. Za »Šahtar« je odigrao rekordnih 500 utakmica i zabio 48 golova.