Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
Film

Zadnja klapa "Generala": Filmski Ante Gotovina spreman za akciju

Zadnja klapa "Generala": Filmski Ante Gotovina spreman za akciju
Zadnja klapa "Generala": Filmski Ante Gotovina spreman za akciju
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2017. u 7:59 2017-07-08T07:59:07+02:00

Ulogu časnika Legije stranaca koji dočekuje i ispituje Antu Gotovinu u centru za novačenje tumači Rene Bitorajac, koji na setu nosi i uniformu Legije stranaca

U kompleksu stare Vojne bolnice u zagrebačkoj Vlaškoj ulici snimljena je zadnja klapa igranoga filma i televizijske serije General, priče o životnome i ratnome putu hrvatskoga generala Ante Gotovine koju za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska tvrtka Kiklop film.

Stara Vojna bolnica za potrebe je igranog filma i televizijske serije centar za novačenje u blizini francuskoga Marseillesa u koji početkom sedamdesetih godina prošloga stoljeća dolazi mladi Ante Gotovina kako bi postao pripadnikom Legije stranaca. Njegov lik iz toga vremena, koji u filmu prolazi zahtjevan psihofizički selekcijski proces koji mora proći svaki kandidat za tu elitnu francusku vojnu postrojbu, tumači Nikola Baće.

Ulogu časnika Legije stranaca koji dočekuje i ispituje Antu Gotovinu u centru za novačenje tumači Rene Bitorajac, koji na setu nosi i uniformu Legije stranaca te u filmu dijelom govori i francuskim jezikom, što mu je, kako je rekao novinarima, bio izazov.
– Bilo mi je jako teško jer nikad nisam učio francuski, no imali smo na setu Francuza koji nas je obučavao, otkrio je Rene Bitorajac te dodao kako se za scenu pripremao gotovo mjesec dana.

Redatelj filma Antun Vrdoljak izjavio je da su igrani film i televizijska serija već gotovo snimljeni te kako još ostaju neke scene za koje je potrebno pričekati specifične uvjete, poput snijega. Riječ je o kompleksnome filmu s mnogo glumaca, snimanome većim dijelom u vanjskim prostorima. Dodao je kako će igrani film i televizijska serija biti gotovi do kraja godine, a prikazivanje televizijske serije na Hrvatskoj radioteleviziji očekuje se tijekom sljedeće godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.