Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
20. travnja 2019.
Ljeta gospodnjeg 925.

U subotu počinje RTL-ov "Anno": Hrabra Ana i radišni Toni vraćaju se u srednji vijek

U subotu počinje RTL-ov "Anno": Hrabra Ana i radišni Toni vraćaju se u srednji vijek
U subotu počinje RTL-ov "Anno": Hrabra Ana i radišni Toni vraćaju se u srednji vijek
Autor:
Objavljeno: 1. rujan 2016. u 8:45 2016-09-01T08:45:22+02:00

Riječanka Ana Tomšić Blažan kaže da je hrabra, dobra i iskrena, ali ponekad živčana, bezobrazna i sebična. Toni Torcello trgovac je iz Viškova, a u show se prijavio jer mu se sviđa kako se u desetom stoljeću sve moralo izrađivati i cijenio se rad

Nakon višemjesečnih najava, u subotu 3. rujna u 20 sati gledatelji RTL-a doznat će što se to krije u formi povijesnog reality spektakla »Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.«. Među šesnaest kandidata koji su odlučili sljedećih nekoliko mjeseci provesti u 10. stoljeću, služiti kralju Tomislavu i knezu Krševanu te se pritom izboriti za nagradu od 440 solida, odnosno pola milijuna kuna, su i 31-godišnja Riječanka Ana Tomšić Blažan te 30-godišnji Toni Torcello iz Viškova.

Prva klapa showa pala je prije gotovo tri tjedna, kada su kandidati ušli u dvorac Ribnik u kojem ipak neće provoditi svo vrijeme. Naime, drva će sakupljati u obližnjoj šumi, a sudjelovat će i na sajmu gdje će morati razmjenjivati svoje proizvode za stvari koje im nedostaju. Tjedni zadaci određivat će način njihova života i položaj u dvorcu.

Željni avanture

Za show je vladao velik interes ljudi željnih avanture, a jedna od njih je i riječka grafička dizajnerica Ana Tomšić Blažan koja za sebe kaže da je hrabra, dobra i iskrena, ali ponekad živčana, bezobrazna i sebična. Prijavljujući se na show priznala je da teško podnosi autoritet i uglavnom ne pristaje na kompromise te voli uvijek dobiti ono što želi. U show se prijavila jer je oduvijek željela sudjelovati u realityju u kojem bi mogla ispitati granice svoje izdržljivosti i odricanja. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u Ribniku budući da je sama priznala da se boji hladnih i mračnih prostorija, ali i divljih životinja. Ova ljubiteljica pasa voli i kuhati, pa u slobodno vrijeme piše kuharicu i snima kulinarske videouratke.

Godinu dana mlađi Toni Torcello trgovac je iz Viškova, igra nogomet i tenis, a bavi se i ribolovom. Kako je priznao, u show se prijavio jer mu se sviđa kako se u desetom stoljeću sve moralo izrađivati i cijenio se rad. Sam za sebe smatra da posjeduje natjecateljski duh i ima kvalitete vođe. Ne voli lijene ljude, a najviše cijeni poštenje. Tijekom sudjelovanja u showu najteže će mu pasti razdvojenost od djevojke i roditelja, a da pobijedi, dobitak bi podijelio s najbližima i pomogao bi onima kojima je potrebno.

Povijesni reality

Budući da će kandidati puno predmeta morati izrađivati sami, dobro će im doći vještina 50-godišnjeg Romea Maglića, kovača iz Pule koji nema strahova ni fobija, niti neostvarenih želja, a u show se prijavio zato što će iskusiti svakodnevicu bez struje.

Voditeljica showa je Antonija Blaće, uz koju će glavnu ulogu u tjednim turnirima u ulozi suvoditelja imati Miroslav Škoro, inače autor naslovne pjesme showa »Vrijedilo je«. Osim glumaca Mladena Vulića koji tumači lik kralja Tomislava te Marinka Prge koji tumači kneza Krševana, u ulozi trgovca svakog će se tjedna pojavljivati kazališni redatelj Mario Kovač. Oni su samo dio tima od 120 ljudi, koliko ih sudjeluje u showu u kojem kandidate svakodnevno prati 46 kamera.

Prva ikad emitirana sezona ovog povijesnog natjecateljskog realityja vratila je kandidate i gledatelje u 1764. godinu, u norveški obalni grad Bergen, a prva sezona u hrvatskom eteru odlazi još dalje u prošlost – u godinu 925. i vrijeme kralja Tomislava.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš