Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Na Prisavlju još nemirno

Slučaj inauguracija: Elizabeta Gojan i Novak Srzić pred otkazom?

Slučaj inauguracija: Elizabeta Gojan i Novak Srzić pred otkazom?
Slučaj inauguracija: Elizabeta Gojan i Novak Srzić pred otkazom?
Autor:
Objavljeno: 25. veljača 2015. u 9:41 2015-02-25T09:41:00+01:00

Glavni ravnatelj HRT-a pokazao je nedavno kako je »lak na obaraču«, udijelivši otkaz Karolini Vidović Krišto

ZAGREB » Prema neslužbenim informacijama, novinarke HRT-a Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srizić su pred izvanrednim otkazom. Navodno je takva »presuda« glavnog ravnatelja Gorana Radmana nakon što su Gojan i Novak Srzić javno polemizirale o »slučaju inauguracija«. Iako smo tijekom jučerašnjeg dana pokušali dobiti službenu informaciju s Prisavlja, na HRT-u je vladao »zakon šutnje«.

 Ni spomenute novinarke nisu bile dostupne za komentar. Pitanje o eventualnim kaznama se nametnulo nakon što se ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić u ponedjeljak oglasio priopćenjem u kojem kaže kako je posebno Povjerenstvo utvrdilo da je bilo profesionalnog propusta za prijenosa inauguracije predsjednice RH te najavio interni postupak predviđen za ovakve situacije. Ako je informacija o otkazima točna, bit će to veliki šok budući da se u »najgoru ruku« očekivala novčana kazna.

  . Da priča s otkazima ima osnove potvrđuje neslužbena informacija koja kaže da su na jednom sastanku u utorak zaposlenici HRT-a upozoreni da »paze što pričaju po novinama, jer bi ih mogla zadesiti sudbina koja čeka dvije novinarke«. Sumnja je istog trena pala na Elizabetu Gojan i Hloverku Novak Srzić, s obzirom da su jedine javno progovorile o prijenosu inauguracije i navodnoj peticiji dijela djelatnika HRT-a kojom se tražilo sankcioniranje Gojan. Glavni je ravnatelj HRT-a pokazao nedavno kako je lak na obaraču, udijelivši otkaz Karolini Vidović Krišto. Puno toga bit će jasnije narednih dana, a pogotovo nakon sjednice Programskog vijeća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.