Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Povratak u djetinjstvo

Sjećate li se ovog crtića? Sada ga možete pogledati na Netflixu!

Foto: YT screenshot
Foto: YT screenshot
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 10:22 2019-10-24T10:22:23+02:00

Kultni crtić koji je mnogima obilježio djetinjstvo sada je dostupan na Netflixu

"Bilo jednom... ljudsko tijelo" francuski je crtić s kultnim statusom koji je mnogima obilježio djetinjstvo. Prikazivao se na televiziji tijekom 80- ih i 90- ih godina i, osim što nas je zabavljao, uz njega smo učili kako funkcionira naše tijelo.

Svaka epizoda bila je uzbudljiva i maštovita, a kroz avanture dječaka Pierotta i njegovih prijatelja učili smo anatomiju tijela i biološke procese koji se odvijaju unutar organizma. Svi se dobro sjećamo napetih obračuna s Virusama i Bakterijama, kao i glavnog šefa Maestra koji je uz svoje pomoćnike Stanice održavao red i disciplinu.

Uz njega smo učili što se događa u našem tijelu kada padnemo, porežemo se ili uhvatimo prehladu, a sada kada gledamo s odmakom, s divljenjem razmišljamo koliko je kreativnosti i mašte bilo potrebno da se toliko kompleksne radnje objasne djeci na jednostavan i slikovit način.

07

03

04

Crtić je osmišljen davne 1987. godine u Francuskoj, a režirao ga je Albert Barille. Želite li se prisjetiti tih lijepih dana djetinjstva ili možda upoznati svoje klince s ekipom uz koju ste odrasli, sve epizode sada možete pogledati na Netflixu.

Moramo priznati kako smo se s velikom dozom nostalgije prisjetili kreativnih i maštovitih crtića koji su nam obilježili djetinjstvo, a ovo je zaista jedan od najljepših.

Foto: YT screenshot

animirani film, crtić, Netflix

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.