Utorak, 1. prosinca 2015.
Otklonjene smetnje

Riješen problem ometanja digitalnog signala hrvatskih televizija iz odašiljača s područja Italije

Snimio Ognjen ALUJEVIĆ
Snimio Ognjen ALUJEVIĆ
Autor: HINA
Objavljeno: 26. kolovoza 2011. u 15:17

Ministar Romani potvrdio je kako su privedene kraju sve mjere za otklanjanje smetnji digitalnog signala na kanalima 29 i 53, a uređaji jedne talijanske televizijske postaje koja je uzrokovala smetnje na kanalu 28 su isključen

ZAGREB – Italija je izvijestila Hrvatsku o tome kako je riješila probleme ometanja digitalnog signala hrvatskih televizija iz odašiljača s područja Italije, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

»Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković zaprimio danas pismo ministra gospodarskog razvitka Talijanske Republike Paola Romanija, vezano uz rješavanje problema ometanja digitalnog signala hrvatskih televizija iz odašiljača s područja Talijanske Republike. Ministar Romani potvrdio je kako su privedene kraju sve mjere za otklanjanje smetnji digitalnog signala na kanalima 29 i 53, a uređaji jedne talijanske televizijske postaje koja je uzrokovala smetnje na kanalu 28 su isključeni«, navodi se u priopćenju.

Ministar Romani predložio je da se idućeg mjeseca održi zajednički sastanak predstavnika Hrvatske i Italije, piše u priopćenju u kojem se kaže da će hrvatska strana predložiti pak tehnička mjerenja na lokacijama gdje su dosad zabilježena ometanja signala.

Komentari

1
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
  • navigare
    navigare   Objavljeno: 27. kolovoza 2011. u 14:38

    Sve je divno napravljeno, samo sto ne vidimo HRT 1, HRT 2, RTL i TV Novu. Podrucje Porec do Novigrada. Sto su to tako dobro napravili. Do sada smo imali prekide po pola sata 2 - 3 puta na dan, a sada te signale vidimo samo 2 sata dnevno! Divno su se dogovorili!