Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
26. siječnja 2020.
Bit će svega

Nacionalne kuće otkrivaju adute: Zvijezde će ponovno pjevati i plesati

Foto HRT
Foto HRT
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2019. u 21:54 2019-01-16T21:54:23+01:00

Pred ljeto zvijezde što pjevaju, a na jesen, koliko god se činila daleko, povratak kviza »Milijunaš« i showa »The Voice«. S Nove TV najavljuju »Ples sa zvijezdama« i »Zvijezde pod hipnozom«

ZAGREB Možda je mrvu preambiciozno okarakterizirati to šahovskom partijom, ali da strategije neke ima i da se strategija krije, to je nepobitno. Govorimo, naravno, o programskim adutima i programskim potezima što ih kroz godinu kane povući naše televizije s nacionalnom koncesijom. Sve se tu na prvu zna, a opet nitko ne otkriva posve kada će tko s čim krenuti i kad će tko svom silinom jakog formata odgovoriti na eventualni uspjeh konkurentskih uradaka.

Stoga se ne treba čuditi posvemašnjoj zadršci koja se dade osjetiti u odgovorima što su nam ih, na našu molbu da nam otkriju hodogram velikih svojih projekata, odaslali s RTL-a, Nove TV i HRT-a.

Bit će svega, ma...

S HRT-a su se ponajviše 'razotkrili', makar istina bila da čelni ljudi javnog servisa ionako ne kriju kako im je namjera 2019. obilježiti jačanjem zabavnoga programa. Na žalost ljubitelja, a nije ih malo, 26. siječnja čeka nas zadnja emisija hvaljene »A-strane«. Zatim kreće koloplet emisija za kojih će se dijeliti nagrade svake vrste. Tu je 29. siječnja »Cesarica«, koja će nam podariti Hit godine. Prvog veljače ide »Ponos Hrvatske«, drugog se dijeli nagrada »Zlatni studio«, da bi 14., 15. i 16. veljače sve kulminiralo u Opatiji na »Danima HRT-a 2019.«.

Okupiti će se, kao nekada, mnoštvo u Opatiji, svirati će Simfonijski orkestar HRT-a 14. veljače, a Jazz orkestar HRT-a s posebnim gostima dan kasnije, da bi sve kulminiralo 16. veljače kada nas čeka Dora i izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije. Tu s dodjelama, proglašenjima, nagradama nije kraj. Gledat ćemo kako se 22. ožujka dijeli »Večernjakova ruža«, a onda, tjedan kasnije, i dodjelu Porina. No, ono što ponajviše golica maštu u toj prvoj polovici godine jest povratak na male ekrane showa »Zvijezde pjevaju«.

Vodit će ga, dakako, Duško Ćurlić i Barbara Kolar, a tko će pjevati to ćemo tek vidjeti, odnosno čuti. Pred ljeto zvijezde što pjevaju, a na jesen, koliko god se činila daleko, povratak kviza »Milijunaš« i showa »The Voice«. Što se zabave tiče s HRT-a toliko. O ostalom će javnost, jamačno, biti obavještena pravovremeno.

Ponovo »Ženim sina«

Ljubitelji domaćeg s veseljem će primiti obavijest da u 2019. godini Nova TV nastavlja s prikazivanjem, kako kažu, najgledanije domaće dramske serije »Na granici«. U planu je, poručuju, i druga sezona reality formata »Ženim sina«, što hoće reći da svi ti bizarni susreti budućih snaha i svekrva i nisu bili negledani. Ide i nova sezona »Supertalenta«, tu je i show »Zvijezde pod hipnozom« za kojeg će se zvijezde hipnozom 'tjerati' na koješta, a jedan od programskih aduta je definitivno i svjetski hit »Ples sa zvijezdama«. Kad će »Ples sa zvijezdama« biti prikazan, s Nove ne govore.

Možda, tko zna, krene u isto vrijeme kad će na HRT-u »zvijezde pjevati«. Ali, da će se s velikim pozornošću pratiti i analizirati sve sličnosti i razlike između »Plesa sa zvijezdama« Nove TV i onog davnog i iznimno uspješnog što ga je onomad proizvodila HRT, gledati će se. Sve spomenuto, dakako, nije sve. »U planu su i drugi projekti koje je još nismo u mogućnosti otkrivati, no već proljetna shema donijet će brojne novosti u programe Nova TV grupacije. Rano je još govoriti o konkretnim terminima, no svakako će Nova TV o svim svojim formatima pravovremeno informirati gledatelje«, poručuju s Nove TV.

RTL krije adute

Najsuzdržaniji u ovom trenutku, ili najtajnovitiji jesu na RTL televiziji. Nije se tome ni čuditi s obzirom da im je trenutno u fokusu prije svega Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce. Broj gledatelja koji su gledali neke od utakmica Kauboja penje se i iznad milijun. Nakon Svjetskog rukometnog prvenstva RTL počinje s prikazivanjem jubilarne, desete sezone »Ljubav je na selu«.

– Najpopularniji reality show u zemlji donijet će nove farmere u potrazi za srodnom dušom te prekrasne predjele cijele zemlje. O ostalim projektima gledatelji će biti obaviješteni na vrijeme - poručuju s RTL-a.

Ne otkriva se tu puno, ali se sluti i zna da su audicije ze neke uhodane formate počele. Primjerice, nije sezona »Gospodina Savršenog« praktički ni završila, a već su se tražile nove kandidatkinje. Godina je duga. Iskustvo uči, bit' će tu još koječega i to kada se najmanje budemo nadali.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu