Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
16. prosinca 2018.
Hrvatska radiotelevizija

Božidar Domagoj Burić imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja Programa HRT-a

Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2016. u 12:30 2016-12-05T12:30:37+01:00

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Blago Markota imenovao je danas Božidara Domagoja Burića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti razriješen Dražen Miočić. Dosadašnji je vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije razriješen na vlastiti zahtjev te će u narednomu razdoblju biti pomoćnikom novoga vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije.

Božidar Domagoj Burić diplomirao je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1995. godine, isprva kao stručni suradnik u dokumentarnoj emisiji TV kalendar, a potom kao redatelj i scenarist dokumentarnih filmova u Dokumentarnome programu Hrvatske televizije. Bio je urednik Znanstveno-obrazovnoga programa te odgovorni urednik Programa za kulturu, znanost i obrazovanje Hrvatske televizije. Od 2007. do 2010. godine bio je direktor programa Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Idejni je autor dogogodišnje emisije Znanstvena petica, Budućnost Zemlje i Znam, a ne znam. Pokretač je projekta igranih filmova o Domovinskome ratu na Hrvatskoj radioteleviziji te scenarist, redatelj i skladatelj uspješnih igrano-dokumentarnih filmova Tajnoviti srednji vijek, Ludi rimski carevi, Hrvatski kraljevi te Republika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka