Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Pogreb na Mirogoju

foto "Pola Zagreba" oprostilo se od Željka Malnara

Malnarovi suradnici iz Noćne more / Foto Denis LOVROVIĆ
Malnarovi suradnici iz Noćne more / Foto Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2013. u 16:57 2013-07-12T16:57:00+02:00

Među mnoštvim i Alka Vuica, Jurica Pađen, Boris Leiner, Miroslav Ćiro Blažević, Dragutin Šurbek, Robert Perišić, Ljubo Ćesić Rojs, Pero Kovačević, Vesna Škare Ožbolt, Anto Kovačević, Željko Pervan, Silvija Luks, Pero Zlatar, Davor Štambuk...

ZAGREB Veliko mnoštvo pohodilo je u petak krematorij zagrebačkog groblja Mirogoja kako bi se oprostili od Željka Malnara, putopisca, dokumentariste, kolumniste, istraživača, pustolova, predsjednika Republike Pešćenice koji je preminuo u utorak u 69 godini života.

Među mnoštvim i Alka Vuica, Jurica Pađen, Boris Leiner, Miroslav Ćiro Blažević, Dragutin Šurbek, Robert Perišić, Ljubo Ćesić Rojs, Pero Kovačević, Vesna Škare Ožbolt, Anto Kovačević, Željko Pervan, Silvija Luks, Pero Zlatar, Davor Štambuk, Krešimir Sever, Silvije Degen, Slaven Letica ....

Najbliži odru utučeni junaci showa "Nightmare stage", Malnarovi puleni, poput producenta Nedjeljka Badovinca Jumba, Seada Hasanovića zvanog Braco Cigan, Emira, ili pak Remze koji je oko vrata okačio kartonski napis sa zahavalom svom prijatelju.

z1207d35
Pogreb Željka Malnara na Mirogoju / Foto Denis LOVROVIĆ

Dejan Ačimović, Romano Bolković i Zoran Petrušić ispratili su Malnara čitajući tekst što ga je Malnar napisao prije točno godinu dana, tekst o starosti koja je zakucala na njegova vrata.

- Posljednih 12 mjeseci on se zapravo pripremao za svoju posljednju ovozemljsku ekspediciju - rekao je Petrušić, izvršni urednik Globusa.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić spomenuo se one kako na svijet dolazimo kao originali, a s njega odlazimo kao kopije. No, kako reče, Željko Malnar i odlazi kao original.

"Željko Malnar svojevrsna je baština ovog grada i ove zemlje, zaštićena imenom i prezimenom, svojim djelima", kazao je Bandić.

A onda su se na platnu pojavili slajdovi iz Malnarova života uz taktove balade Leonarda Cohena. Junaci "Noćne more" suprezali su u suze. Za vjerovati je tek, da se ministar obran Republike Pešćenice legendarni Ševa, gore negdje visoko, radovao skorom viđenju sa svojim Predsjednikom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze