Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
22. ožujka 2019.
Kongres

Svjetska saksofonistička krema u Zagrebu: Pet dana glazbenih poslastica

Foto D. Hrvoj
Foto D. Hrvoj
Autor:
Objavljeno: 7. srpanj 2018. u 12:47 2018-07-07T12:47:57+02:00

ZAGREB Svjetski kongres saksofonista dolazi u Zagreb i dovodi čak 1.500 sudionika koji će od 10. do 14. srpnja okupirati dvorane, trgove i ulice glavnog grada. Posjetitelje očekuje više od 400 nastupa glazbenika raznih žanrova s posebnim naglaskom na nove autorske skladbe, a predviđen je i cijeli niz predavanja i radionica na kojima će vrsni glazbenici dijeliti svoja iskustva.
Svjetski kongresi saksofona održavaju se svake tri godine, u Hrvatskoj ga organizira Muzička akademija pod vodstvom umjetničkog direktora Dragana Sremeca.

»Na velikom koncertu prigodom svečanog otvorenja Kongresa u Dvorani Vatroslav Lisinski nastupit će Simfonijski orkestar HRT po ravnanjem dirigenta Pierra Andréa Valadea, a sudjeluju čuveni saksofonisti Branford Marsalis, Arno Bornkamp, Claude Delangle, Timothy McAllister i Antonio Garcia Jorge. Zatvaranje kongresa predviđeno je velikim open air koncertom na Bundeku, uz nastup Zagrebačke filharmonije i pod vodstvom dirigenta Quentina Hindleya, nastupit će brojni solisti iz cijelog svijeta, među kojima su Otis Murphy, Paweł Gusnar, Nobuya Sugawa i naš Nikola Fabijanić. Koncert završava skupnim nastupom svih saksofonista, pa će se tako u jednom trentku pred kraj koncerta na pozornici Bundeka naći gotovo četiristo saksofonista«, navode organizatori.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka