Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Slavonska gozba

Škoro: Punica mi je iz Kostrene i Hreljina, zato je Rijeka važna

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 25. studeni 2016. u 21:23 2016-11-25T21:23:58+01:00

Miroslav Škoro je na druženje s novinarima stigao   dobro »oboružan« slavonskim delicijama poput domaćih kobasica, slanine, čvaraka i rakije te graševine koju sam proizvodi i koja je proglašena šampionskim vinom 2015. godine

RIJEKA Slavonska gozba u centru Rijeke – najkraći je opis osebujne konferencije za novinare koju je jučer u Public Pubu održao poznati pjevač Miroslav Škoro kojeg će riječka publika, nakon punih 13 godina izbivanja, ponovo moći poslušati u nedjelju 18. prosinca u Centru Zamet, na koncertu povodom 17. rođendana Kanala Ri.

Svestrani glazbenik na druženje s novinarima stigao je dobro »oboružan« slavonskim delicijama poput domaćih kobasica, slanine, čvaraka i rakije te graševine koju sam proizvodi i koja je, odmah nakon prve berbe, proglašena šampionskim vinom 2015. godine.

Presicu je, prokomenitrao je u šaljivom tonu, morao voditi sam jer je na slasnu »scenografiju« puno potrošio pa nije imao za voditelja. U simpatičnom monologu otkrio je i kako je u razgovoru sa suprugom Kim zaključio kako bi osim u Osijeku, Zagrebu i Kutjevu, mogao nastupiti u još tri grada koja su mu posebno važna u životu, a to su Split, Zadar i Rijeka.

Za Split ga vežu pokojni roditelji koji su bili rodom Dalmatinci koji su se preselili u Višnjevac gdje je on rođen; Zadar je grad u kojem su se njegova djeca izliječila od alergije, a Rijeka je grad iz kojeg je rodom njegova životna odabranica Kim.

– Zato mi je riječki koncert najvažniji. Punica mi je iz Hreljina i Kostrene, a supruga mi je rođena u Americi, a ja sam je vratio natrag u Hrvatsku, objasnio je.

Uspješni kantautor tamburaške i pop glazbe za koncert službenog naziva »Mene zovu tambure!« priprema akustični nastup na kojem će mu instrumentalnu podršku pružati članovi njegovog pratećeg benda. Jedan od njih, gitarist Ivica Murat, jučer mu se pridružio u kratkom nastupu tijekom kojeg su otpjevali »Pola života« i »Zadnja želja«, dvije pjesme koje možda nisu njegovi najpopularniji uratci ali su njemu najdraže.

Osim pjesmom, okupljene je novinare i slučajne goste oduševio i kratkim kulinarskim tečajem. U akciji »protiv krize i salmonele« pokazao je kako kako »složiti« slavonski sendvič od tradicionalnih namirnica - kruha, svinjske masti, soli i mljevene crvene paprike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.