Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
26. siječnja 2020.
Dugmići u Rijeci

foto Puna dvorana emocija: Publika svih generacija uživala u pjesmama Bijelog dugmeta

Foto V. KARUZA
Foto V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2015. u 14:33 2015-11-28T14:33:46+01:00

Iako pomalo čudna kombinacija svega i svačega, sudeći po reakcijama publike, svirka je bila pun pogodak, ali ipak najbolje su prošle ogoljene, »rokerskije« balade

RIJEKA Publika svih generacija sinoć je u Dvorani mladosti na Trsatu uživala u pjesmama Bijelog dugmeta, jednog od najpoznatijih i najpopularnijih bendova bivše države.

Koncert su otvorili trubači iz Orkestra za vjenčanja i sprovode koji su se iz partera, prolazeći među publikom, popeli na pozornicu gdje im se potom pridružio i Goran Bregović koji je u kratkom uvodnom dijelu otpjevao Gas, gas te još nekoliko pjesama iz svoje post-dugmaške karijere. Dolaskom pjevača Alena Islamovića započeo je onaj puno iščekivaniji dio nastupa koji je Bijelo dugme u Rijeku doveo u sklopu turneje »Ko ne poludi taj nije normalan« kojom se obilježava 40 godina od objave albuma »Kad bi bio bijelo dugme«. Turneja je započela u lipnju prošle godine koncertom u Ljubljani. Hrvatski dio obljetničke turneje Bijelo dugme započelo je ljetos u Puli, a nakon Rijeke, već večeras nastupaju u Areni Zagreb, te potom u Splitu i Osijeku.

Foto Vedran KARUZA (5)
Bijelo dugme u Rijeci / Foto Vedran KARUZA

Legendarna grupa tijekom godina promijenila je jedanaest postava, a Goran Bregović izdvojio se kao jedini glazbenik koji je djelovao u svim postavama Bijelog dugmeta – jedino je on svirao na svim koncertima i sudjelovao u snimanju svih albuma.

Svestranom Bregi i njegovom orkestru jučer su se pridružili pjevači Alen Islamović i Mladen Vojičić-Tifa. Iako Dvorana mladosti nije bila puna, raspjevane publike nije nedostajalo.

»Noćas je k'o lubenica pun Mjesec iznad Bosne«, »Ne spavaj mala moja muzika dok svira«, »Te noći kad umrem«, »Napile se ulice«, »Svi marš na ples«, samo su neke od pjesama Bijelog dugmeta koje su sinoć zaživjele u aranžmanima prilagođenima Bregovićevom Orkestru. U izvedbama pjesama Bijelog dugmeta pridružila im se i klapa Godimenti. Iako pomalo čudna kombinacija svega i svačega, sudeći po reakcijama publike, svirka je bila pun pogodak. Ipak najbolje su prošle ogoljene, »rokerskije« balade poput »Danas otvaram oči«, »Zaklet ću se ja pred svima« itd. No zajedno s bendom Riječani su u glas pjevali i sve druge, dobro poznate pjesme iz bogate diskografije Bijelog dugmeta kao što su »Doživjeti stotu«, »Ako ima boga«, »Na zadnjem sjedištu moga auta«, »Godine prolaze« i mnoge druge.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu