Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
26. siječnja 2020.
Novi projekt

Novi život kultne serije: "Mućke" se uskoro vraćaju kao - mjuzikl

Novi život kultne serije: "Mućke" se uskoro vraćaju kao - mjuzikl
Novi život kultne serije: "Mućke" se uskoro vraćaju kao - mjuzikl
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2018. u 7:38 2018-10-11T07:38:55+02:00

LONDON Kultna BBC-jeva serija »Mućke« koja je s prikazivanjem završila 2003. godine, sljedeće će godine postati mjuzikl. Predstava čija je priprema trajala pet godina, premijeru na West Endu imat će 9. veljače u Theatre Royal Haymarketu. »Mućke: Mjuzikl« posljednji je projekt pokojnog scenarista Johna Sullivana čiji je sin Jim libreto za mjuzikl napisao zajedno sa scenaristom Paulom Whitehouseom koji će u mjuziklu i glumiti, naime, imat će ulogu djeda Teda koju je u seriji glumio pokojni Lennard Pearce.

Tom Bennett utjelovit će Del Boya kojeg je u seriji igrao legendarni David Jason, a Ryan Hutton glumit će Rodneyja kojeg je u televizijskim »Mućkama« glumio Nicholas Lyndhurst. Mjuzikl čija će se radnja odvijati u Peckhamu 1989. godine režirat će Caroline Jay Ranger. U predstavi će biti izvedeno dvadeset novih pjesama.

– Ovo je bio posljednji projekt na kojem je John Sullivan radio prije smrti – tek je počeo pripremati mjuzikl. Kad smo pisali libreto, Jim i ja ostali smo vjerni scenariju serije, ali smo naglasili i neke suvremene teme. Vrlo smo svjesni nasljeđa »Mućki« i činjenice da se serije sjećaju gotovo sve generacije tako da smo pokušali u mjuzikl utkati omiljene trenutke svih gledatelja i naravno izvrsne likove, ali ovog puta uz pjesme, objasnio je Whitehouse.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu