Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
12. prosinca 2018.
Uživanje u glazbi iz 60-ih i 70-ih

foto LP ROCK priredio koncert u Palachu i dao 12 tisuća kuna za Dječju bolnicu Kantrida

Vis Šta da / Snimio Roni BRMALJ
Vis Šta da / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2017. u 22:31 2017-12-05T22:31:00+01:00

Nastupilo je dvanaest bendova iz regije: Bonaca, Vis Šta da, Midnight band, Arsenal iz Pule, The old gold, Arkamivida, 60' River band, Grejs I., Whiteheads, Lady be good, Stari grad i Rock infuzija

RIJEKA  Poznati hit 'Ruby Tuesday' The Rolling Stonesa izvrsno se uklapa u današnji utorak i priču o riječkom rocku i danima Ri rocka.

Naime, koncertom u legendarnom klubu 'Palach' u organizaciji  LP ROCK udruge riječkih rockera 60-ih,  svi zaljubljenici u tu vrstu glazbe došli su na svoje. 

F0512BR50
LP ROCK priredio koncert u Palachu / Snimio Roni BRMALJ

Nastupilo je dvanaest bendova iz regije: Bonaca, Vis Šta da, Midnight band, Arsenal iz Pule, The old gold, Arkamivida, 60' River band, Grejs I., Whiteheads, Lady be good, Stari grad i Rock infuzija.

Bila je to prilika za mnoge riječke rockere, one nešto starije generacije ali i one nešto mlađe, da se podruže uz dobre stare hitove kao što su 'Night in white satin' ili 'Suspicious mind'  koje je izvela grupa Arsenal iz Pule.

No, tijekom večeri čiji je program vodilo poznato riječko radijsko ime u mirovini - Damir Pijaca, 'prohujale' su i brojne druge pjesme koje su obilježile šezdesete i sedamdesete godine prošloga stoljeća.

Od spiritus movensa, predsjednika  LP ROCK udruge Saše Sablića doznali smo kako je udruga snimila i kalendar za 2018. godinu s poznatim riječkim rock bendovima, čije fotografije potpisuje profesor Ante Škrobonja.

Tijekom večeri u znaku dobrog starog rocka izvršena je i primopredaja novčane nagrade koju je udruga, koja broji oko tisuću članova, dobila od Grada Rijeke u lipnju ove godine.

Naime udruga je novčani dio nagrade u iznosu od 12 tisuća kuna donirala  udruzi 'Veliko srce malom srcu' za nabavku EKG-a i elektronske vage za Dječju bolnicu Kantrida. Da, dobro je činiti dobro i kao što kaže legendarna pjesma Atomskog skloništa 'Za ljubav treba imati dušu'.     

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka