Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
BUDI TU

Humanitarni koncert u riječkom HNK: Najlepše melodije MIK-a za darovite učenike

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2018. u 12:02 2018-12-04T12:02:57+01:00

U programu sudjeluje čak 84 izvođača; pjevači, klape, orkestar, limena glazba, prateći vokali... Cilj akcije je jako dobar, a to je pomoći mladim darovitim umjetnicima, kazao je direktor festivala Melodije Istre i Kvarnera Andrej Baša

RIJEKA - U HNK Ivana pl. Zajca ove će nedjelje biti održan koncert »Najljepše melodije MIK-a« koji je dio humanitarne akcije »Budi tu« koju sedmu godinu zaredom organizira Rotary Club Rijeka.

Za razliku od prethodnih godina kada su prikupljana sredstva za opremanje i obnovu Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a na Kantridi, ovoga puta sredstva će biti namijenjena stipendiranju mladih darovitih umjetnika. Da takvo ulaganje itekako ima smisla, dokazali su Mia Negovetić, Frano Živković, Mateo Žmak, Emilia Rukavina i drugi mladi stipendisti Zaklade dr. Viktor Ružić.

– Rotary je međunarodna organizacija koja pored šest područja djelovanja ima i jedno područje koje se bavi obrazovanjem. Rotary Club Rijeka odlučio je da će ove godine sav prihod od prodaje ulaznica i vlastite donacije usmjeriti u fond za stipendiranje mladih i talentiranih umjetnika Zaklade dr. Viktor Ružić i nadamo se da ćemo ulaganjem u mlade glazbenike pomoći u očuvanju specifičnog glazbenog izričaja ovog kraja, objasnio je predsjednik Rotary kluba Rijeka Anto Domić.

Time će se humanitarna akcija Rotary Cluba Rijeka približiti viziji velikog riječkog rotarijanca dr. Viktora Ružića čiji je sin Đoko svoj dio imovine ostavio Zakladi koja nosi ime njegovog oca, s ciljem pružanja potpore obrazovanju mladih, talentiranih umjetnika.
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare koncert je najavio direktor festivala Melodije Istre i Kvarnera i dugogodišnji član Rotary kluba Rijeka Andrej Baša.

– Ovogodišnji koncert bit će u znaku Melodija Istre i Kvarnera, i to onih najljepših melodija, kako starih tako i onih novih, svježih. Program je sličan onom na proslavi 50. godišnjice Festivala kada je bilo puno kazalište. U programu sudjeluje čak 84 izvođača; pjevači, klape, orkestar, limena glazba, prateći vokali... Cilj akcije je jako dobar, a to je pomoći mladim darovitim umjetnicima. Kvaliteta je ono što je nama potrebno jer kroz buđenje i pomoć kulturnom razvoju grada dajemo mu pozitivnu energiju, rekao je Baša.

Koncert će otvoriti mladi riječki pijanist Mateo Žmak, jedan od stipendista Zaklade dr. Viktor Ružić. Doktorand klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu od ove je godine i stalni član orkestra MIK-a, gdje je naslijedio svog profesora i dugogodišnjeg voditelja mikovskog orkestra Vladimira Babina. Publiku u nedjelju u kazalištu očekuju i Nina Fakin, Duško Jeličić, ženska klapa Hreljin, Tamara Brusić, Daniel Načinović, Andrina Frleta, Melanija Purić i klapa Kaštadi, Katja Budimčić, Francesco Squarcia, Vivien Galletta, Mirjana Bobuš, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Antonio Krištofić, Karin Kuljanić, Đani Maršan, Joso Butorac, Voljen Grbac, Dalibor Baričević Dado, Limena glazba Lovran, Saša Matovina i klapa Kastav, a u ulozi voditelja naći će se Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin.

Sav prihod od prodaje ulaznica bit će namijenjen Zakladi dr. Viktor Ružić i dodjeli stipendija mladim i talentiranim umjetnicima u 2019. godini. Ulaznice za koncert moguće je kupiti na web-stranici ulaznice.hr, u Croatia Recordsu, Autotransu i Dallas Music Shopu. Cijene ulaznica iznose 50 kn (balkon), 100 kn (parter) i 150 kn (lože). Početak koncerta zakazan je za 19 i 30.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.