Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
23. siječnja 2020.
'Miješalica'

Ciklus jazz koncerata i radionica u riječkom MMSU

Darko Jurković Charlie / Snimio Marko GRACIN
Darko Jurković Charlie / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 15. veljača 2018. u 15:35 2018-02-15T15:35:08+01:00

Najavljeni su koncerti riječkog jazz gitarista Darka Jurkovića Charlieja 24. veljače, na kojem će predstaviti svoj novi CD nazvan »Dark Moments«. Uz njega, nastupit će kontrabasist Zvonimir Šestak i Janko Novoselić na bubnjevima, potom koncert i radionica »Clinic« trija Kandinsky Effect 3. ožujka, radionice i koncerta glazbenika Rawisha Monina i Val-Inc pod nazivom »Turning Jewels Into Water« 20. travnja te nastup trija »Up from the Skies« 30. travnja, koji čine riječki gitarist i multiinstrumetalist Zoran Majstorović, ugledni američki bubnjar Bruce Ditmas i talijanski kontrabasist Alvise Seggi

RIJEKA U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) počinje ciklus jazz koncerata i radionica pod nazivom »Miješalica«, a namjera je da se javni prostor muzeja otvori drugim programima, usporedno s njegovom osnovnom djelatnošću, rekao je na konferenciji za novinstvo u četvrtak ravnatelj MMSU Slaven Tolj.

Suradnja s ustanovama i udrugama izvan MMSU je već počela ugošćavanjem predstave »Gdje su nestale čarapice?« Gradskog kazališta lutaka Rijeka a nastavit će se nadalje u sklopu projekta EPK 2020. rekao je Tolj.

Sonir Srdoč iz organizatora programa tvrtke Jazz Promotions kazao je da je program »Miješalice« dijelom edukativnog karaktera, a dijelom koncertnog. Program radionica namjerava se jačati u nastavku djelovanja programa.

Najavljeni su koncerti riječkog jazz gitarista Darka Jurkovića Charlieja 24. veljače, na kojem će predstaviti svoj novi CD nazvan »Dark Moments«.

Uz njega, nastupit će kontrabasist Zvonimir Šestak i Janko Novoselić na bubnjevima, potom koncert i radionica »Clinic« trija Kandinsky Effect 3. ožujka, radionice i koncerta glazbenika Rawisha Monina i Val-Inc pod nazivom »Turning Jewels Into Water« 20. travnja te nastup trija »Up from the Skies« 30. travnja, u povodu Međunarodnog dana jazza, koji čine riječki gitarist i multiinstrumetalist Zoran Majstorović, ugledni američki bubnjar Bruce Ditmas i talijanski kontrabasist Alvise Seggi.

Naziv programa »Miješalica« govori da se ne namjeravamo baviti samo jazzom, nego i drugim, rubnim i međužanrovskim tipovima glazbe, vođeni idejom da sudjeluju ne samo glazbeni virtuozi, nego da imaju i visoku razinu kreativnosti, rekao je Srdoč. Planirano je da se program nastavi na jesen.

Ulazi na događanja »Miješalice« bit će besplatni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.