Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 4
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Nad urom

Astrid Kuljanić pjeva večeras, a duo Livingstone u subotu

Astrid Kuljanić pjeva večeras, a duo Livingstone u subotu
Astrid Kuljanić pjeva večeras, a duo Livingstone u subotu
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2014. u 13:19 2014-01-03T13:19:11+01:00

Uz Astrid na vokalu, neizostavni dio Astrid Kuljanić Quarteta je Goran Ilić na gitari te ritam sekcija koju čine Vedran Ružić na kontrabasu i Tonči Grabušić na bubnjevima

RIJEKA Prvi koncert u novoj godini Nad urom će biti održan sutra, a budući da je i ovaj prvi petak u mjesecu rezerviran za jazz glazbu, posjetiteljima će se predstaviti riječka jazz pjevačica Astrid Kuljanić i njezin kvartet.

Astrid Kuljanić završila je konzervatorij Giuseppe Tartini u Trstu te potom upisala magisterij na Manhattan school of music u New Yorku. Istaknula se suradnjom s mnogim hrvatskim glazbenicima te radom u grupi Mildreds.

Uz Astrid na vokalu, neizostavni dio Astrid Kuljanić Quarteta je Goran Ilić na gitari te ritam sekcija koju čine Vedran Ružić na kontrabasu i Tonči Grabušić na bubnjevima.

Započevši kao duo u kombinaciji s Goranom na gitari, već u samom početku izmamili su izvrsne reakcije publike, kritike i struke. Potaknuti energijom stvaranja te odličnim kritikama, Astrid i Goran odlučili su se i na snimanje vlastitog albuma.

Stil koji stvaraju može se opisati kao etno-jazz izričaj. Publici će predstaviti originalan spoj tradicijske i autorske glazbe i jedinstvenim improvizacijama koje nastaju u trenutku na svakom koncertu. 

   U subotu će Nad urom ponovo ugostiti akustični duo Livingstone koji čine Robert Justinić Justa i Damir Luketić Luki.

Počeli su surađivati sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, a na repertoaru im se nalaze samo pjesme koje im se sviđaju i koje im nešto znače. Najčešće je to rock glazba, soul, blues, funk i jazz. Nastupaju s dvije akustične gitare ili u kombinaciji akustična gitara/bas.

Puno pažnje posvećuju vokalnoj izvedbi, a pjesme izvode na svoj način. Oba nastupa počinju oko 21, a ulaz je i dalje besplatan. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka