Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
23. siječnja 2020.
Zločesti dečko

Samuel L. Jackson psovkama motivira Obamine birače

 Samuel L. Jackson / Foto REUTERS
Samuel L. Jackson / Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2012. u 14:11 2012-09-28T14:11:50+02:00

ZAGREB Američkom glumcu Samuelu L. Jacksonu, »zločestom dečku« velikog ekrana i uvjerenom pristaši Baracka Obame, dosta je njegovih sunarodnjaka i političkih istomišljenika koji predstojeće predsjedničke izbore u SAD-u ne shvaćaju ozbiljno pa je odlučio razbiti njihovu apatiju video snimkom punom psovki kojom ih poziva da izađu na izbore, javlja CNN.

Iskoristivši svoju popularnost i sposobnost da izazove reakciju, Jackson je objavio na internetu video snimku u kojoj pokušava motivirati ljude da izađu na izbore i ponovno izaberu za predsjednika Baracka Obamu. U video snimci Jackson poziva ljude da se »je...o probude jer ovi izbori nisu samo važni, nego su od životne važnosti za Amerikance koji traže i pokušavaju zadržati posao i udoban način života.»Razmisli brate, molim te. Obama je poslao (mornaričke) tuljane na Bin Ladena. (Predsjednički kandidat Mitt) Romney poslao je radna mjesta u inozemstvo«, rekao je Jackson u svom video spotu. »A što je s obnovom studentskog zajma? On će vam sačuvati tisuće dolara. Mitt će ukinuti to s...e u jednoj sekundi. Čovječe, daj se je.... probudi.«

 Spot je novi politički oglas Židovskog vijeća za obrazovanje i istraživanje i Političkog akcijskog odbora (PAC). Scenarij Jacksonova monologa napisao Adam Mansbach, autor satirične dječje knjige »Odj....e više u krevet« na temelju koje je nastao i ovaj politički spot. Jackson, zvijezda Tarantinovih filmova »Pulp Fiction«, »Jackie Brown«, Kill Bill 2«, snimio je i audio verziju te knjige.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.