Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
16. studenoga 2019.
Blues na brege

Atraktivno finale Kastav Blues Festivala: Hal i afrički blues desert na kraju

Brojna publika na završnici u Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika / Snimio Vedran KARUZA
Brojna publika na završnici u Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2016. u 14:22 2016-08-10T14:22:11+02:00

U drugom dijelu večeri nastupili su senegalski glazbenici braća Guissé koji su premijerni hrvatski nastup održali s kubanskim multiinstrumentalistom Lazarom A. H. Zumetom i slovenskim gitaristom Igorom Leonardijem

 Kako zvuči afrički blues, preksinoć je mogla poslušati brojna publika u Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika gdje je održana finalna večer ovogodišnjeg Kastav Blues Festivala.

Atraktivna završnica otvorena je nastupom Damira Halilića Hala, pokretača i umjetničkog ravnatelja Festivala koji je zadivljujućim majstorijama na gitari još jednom potvrdio titulu jednog od najboljih gitarista s ovih prostora.

U drugom dijelu večeri posjetitelje je čekala jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjega Kastav Blues Festivala, nastup senegalskih glazbenika braće Guissé koji su premijerni nastup pred hrvatskom publikom održali zajedno s kubanskim multiinstrumentalistom sa slovenskom adresom Lazarom A. H. Zumetom i slovenskim gitaristom i skladateljem Igorom Leonardijem. Braća Diby i Cheikh Guissé prije 25 godina osnovali su vlastitu grupu kojoj se kasnije pridružio i njihov brat Alioune. U Hrvatsku su stigli bez njega, ali zato u izvrsnom društvu Zumete i Leonardija. Jedinstvena senegalsko-kubansko-slovenska kombinacija nadahnutim je izvedbama oduševila publiku i tako na najbolji mogući način zatvorila ovogodišnji Kastav Blues Festival.

U predjubilarnom, devetom izdanju najveći hrvatski blues-festival ponudio je raznovrstan program koji se tijekom pet dana održavao u Kostreni, Matuljima, Kastvu, Ronjgima i Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika. Pored izvođača čijim je nastupima zaključeno ovogodišnje izdanje manifestacije posvećene američkoj blues legendi Philadelphia Jerryju Ricksu, ljubitelji bluesa ali i drugih glazbenih žanrova mogli su uživati i u nastupima vrsnih izvođača kao što su Tomislav Goluban, Michael Messer, Robert Lonnie Johnson, splitski jazz sastav Black Coffee »pojačan« američkom pjevačicom Martine Thomas, Bonzo Radvany i Luboš Bena, Trio 99th, The Belgrade Dixieland Orchestre, Jed Becker's Group, Ty Le Blanc 4tet, Riccardo Staraj & Midnight Blues Band...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.