Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
22. listopada 2019.
Preminuo u 84. godini

Umro Milan Tomić Šerif koji 61 godinu radio je u splitskome HNK

Milan Tomić Šerif / Foto Arhiv NL
Milan Tomić Šerif / Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 2. svibanj 2013. u 17:35 2013-05-02T17:35:37+02:00

SPLIT – Najdugovječniji radnik splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Milan Tomić Šerif, koji je u toj kazališnoj kući radio dulje od 61 godinu, umro je 84. godini, priopćio je danas splitski HNK.

Milan Tomić Šerif umro je jučer u Kliničkome bolničkom centru u Zagrebu, navodi se u priopćenju i podsjeća da je počeo raditi u splitskome HNK 1. veljače 1952. kao rikviziter, a više od šest desetljeća, i nakon službenog umirovljenja, u toj je kazališnoj kući s jednakom strašću obavljao mnoge zadatke, izlazio mnogo puta na scenu kao statist, no najviše je i najradije bio pirotehničar i nabavljač.

Iako iza scene, ističe se u priopćenju, Tomić je bio nezamjenljiv i važan svjedok i aktivni sudionik 61 kazališne sezone, svih Splitskih ljeta i Marulićevih dana.

Milan Tomić rodio se u Splitu 28. rujna 1929., a od najranijeg se djetinjstva, kao dijete koje su ostavili roditelji, morao boriti s najtežim životnim okolnostima, podsjeća se u priopćenju.Milan Tomić bit će pokopan na splitskome groblju Lovrincu u subotu, 4. svibnja u 14 sati, najavljeno je. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.