Riječke ljetne noći

Slavlje na Ljetnoj pozornici: Na “Aidi” više od 1.700 gledatelja

Kim Cuculić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Predstava nastala u koprodukciji HNK-a Ivana pl. Zajca i Festivala Opatija privukla je velik broj posjetitelja i bila je praktički rasprodana



OPATIJA Premijeru Verdijeve »Aide« na Ljetnoj pozornici u Opatiji sinoć je pratilo više od 1.700 gledatelja! Predstava nastala u koprodukciji HNK-a Ivana pl. Zajca i Festivala Opatija privukla je velik broj posjetitelja i bila je praktički rasprodana.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Tragičnu operu o ljubavi i domoljublju, pod dirigentskim vodstvom maestra Tibora Bogányija te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, izveli su solisti međunarodne karijere predvođeni primadonom Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi, uz orkestar i zbor Opere i ansambl Baleta HNK-a Ivana pl. Zajca te članove Akademskog zbora Muzičke akademije u Puli.




Uz Kristinu Kolar nastupili su Luka Ortar, Amanda Stojović, Renzo Zulian, Slavko Sekulić, Robert Kolar, Olga Kaminska i Marko Fortunato. Raskošne, zlatne kostime kreirala je Sandra Dekanić, a opatijsku Ljetnu pozornicu scenografski je osmislio Dalibor Laginja. Dizajn svjetla potpisuje Dalibor Fugošić, koreografiju Selma Banich, a video Marin Lukanović.


Trosatna predstava izvedena je u sklopu Riječkih ljetnih noći i obilježavanja 60 godina opatijske Ljetne pozornice.