Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Igrana dramska predstava

Premijera predstave ''Mali princ'' u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

Autor:
Objavljeno: 29. siječanj 2019. u 20:40 2019-01-29T20:40:00+01:00

 Gradsko kazalište lutaka Rijeka u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem Ljubljana premijerno je u utorak izvelo predstavu »Mali princ – Pjesma o ljubavi«, Jere Ivanc po motivima Antoinea de Saint-Exuperyja.
Riječ je o predstavi namijenjenoj djeci i mladima starijima od 12 godina. Nije klasična lutkarska predstava, nego igrana dramska s dvoje glumaca na sceni, Tilenom Kožameljem iz riječkoga GKL i Zalom Anom Štiglic iz ljubljanskog Lutkovnog gledališča. Ova autorska interpretacija proizašla je iz knjige sjećanja supruge Antoina de Saint-Exuperyja, Consuelo, u kojoj opisuje njihov zajednički život. Tako Kožamelj i Štiglic kroz elemente priče o Malom princu i Ruži, Zmiji i Lisici oslikavaju ujedno odnos supružnika de Saint-Exupery.

U predstavi važnu ulogu imaju i video projekcije dvoje glumaca na mrežastom prozirnom materijalu pred pozornicom, nalik na holograme koji djeluju kao likovi iz drugih razina svijesti.
Redateljica predstave je Yulia Roschina, dramaturginja Staša Prah, scenografkinja i kostimografkinja Vasilija Fišer, autorica glazbe, zvučnih efekata i video projekcija Mateja Starič a koreografkinja Magdalena Reiter.
Premijera u Ljubljani bila je 17. siječnja.
Predstava je postavljena kao dio potprograma »Priče s krova« programskog pravca Dječja kuća projekta EPK 2020 u Rijeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu