Za djecu i mlade

Premijera “Malog princa” u riječkome HNK na talijanskom jeziku

Hina

Foto HNK Ivan pl. Zajc

Foto HNK Ivan pl. Zajc



RIJEKA U HNK Ivana pl. Zajca u petak je premijerno odigrana predstava za djecu i mlade “Il piccolo principe (Mali princ)” na talijanskom jeziku, nakon što je ova predstava premijerno izvedena u prosincu na hrvatskom.


Predstavu, za koju je tekst Antoinea de Saint-Exuperryja prilagodila Ivana Đula, režirala je Renata Carola Gatica. Nastala je u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame te Riječkog kazališta mladih “Kamov” HNK Ivana pl. Zajca i Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.


U naslovnoj ulozi “Malog princa” nastupio je polaznik Riječkoga kazališta mladih “Kamov” Luka Babić. Uz njega glumili su Mirko Soldano kao pilot, Lucio Slama kao kralj, ulogu poslovnog čovjeka odigrao je Giuseppe Nicodemo, geografa Anton Plešić, uobraženke Sabina Salamon, zmije Serena Ferraiuolo, a lisice Ivna Bruck.




Kao zbor avijatičara i zemaljske ruže na sceni su nastupili i drugi polaznici “Kamova”.


Scenografkinja je Breza Žižović a kostimografkinja Desanka Jovanović. Skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreografkinja je Andrea Gotovina a oblikovatelji svjetla Dario Družeta i Dalibor Fugošić.