Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
20. veljače 2020.
Prestižni statusi

Olivera Baljak i Kristina Kolar nove nacionalne prvakinje, riječki HNK posvećuje im predstave

Olivera Baljak i Kristina Kolar
Olivera Baljak i Kristina Kolar
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2019. u 17:46 2019-02-14T17:46:49+01:00

Izvedba predstave »Predsjednice« u petak, 15. veljače u HKD-u na Sušaku posvetit će se nacionalnoj dramskoj prvakinji Oliveri Baljak, a izvedba opere »Macbeth« u utorak, 19. veljače u HNK Ivana pl. Zajca posvećuje se nacionalnoj opernoj prvakinji Kristini Kolar

RIJEKA HNK Ivana pl. Zajca izvijestio je da su, odlukom Ministarstva kulture RH, dvije članice ove kuće, Olivera Baljak i Kristina Kolar, postale nacionalne prvakinje te će tim povodom njima posvećuje dvije predstave.

»Zahvaljujući njihovom iznimnom umjetničkom djelovanju i postignućima, dosadašnjim je istaknutim prvakinjama riječkog HNK tako dodijeljen najviši status u hrvatskom kazalištu, Oliveri Baljak za dramu, a Kristini Kolar za operu«, stoji u priopćenju HNK.

Olivera Baljak obilježila je i kreirala identitet HNK Ivana pl. Zajca u proteklih gotovo 40 godina kao jedna od najistaknutijih glumica riječkog i hrvatskog glumišta u svojoj generaciji. Kristina Kolar, jedna od glavnih nositeljica riječkog opernog repertoara, posljednjih je dvadeset godina snažno obilježila i riječku i hrvatsku opernu scenu, a istodobno izgradila i uspješnu međunarodnu karijeru, navedeno je.

Njihove nove prestižne statuse, riječki će HNK obilježiti dvjema svečanim izvedbama predstava u kojima su ostvarile dojmljive i hvaljene uloge. Tako će se izvedba predstave »Predsjednice« u petak, 15. veljače u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku posvetiti nacionalnoj dramskoj prvakinji Oliveri Baljak.

Izvedba opere »Macbeth« u utorak, 19. veljače u HNK Ivana pl. Zajca posvećuje se nacionalnoj opernoj prvakinji Kristini Kolar. Nakon obiju predstava će se novim nacionalnim prvakinjama pridružiiti članovi ansambala HNK i intendant Marin Blažević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.